Поповић са Орешкином: Србија се ослања и на искуства Русије, желимо ваше високотехнолошке фирме

ЗАХВАЛИО СЕ РУСКОМ МИНИСТРУ ЕКОНОМИЈЕ НА ПОДРШЦИ МОСКВЕ СРБИЈИ ПОВОДОМ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

  • Ненад ПОПОВИЋ: „Желимо најбољу сарадњу са нашим партнерима из Русије, али и из Европске уније, у развоју наше иновационе инфраструктуре. Недавно сам био у посети технолошком парку и универзитету Сколково у Москви. То је пример на који начин и ми у Србији желимо да образујемо наше младе инжењере и од њих правимо успешне младе предузетнике“

        МИНИСТАР за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са руским министром економије Максимом Орешкином и поручио да је његова посета потврда наставка и унапређења пријатељске сарадње између Републике Србије и Руске Федерације.

        Поповић се захвалио на принципијелном ставу Русије у заштити територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова.

        Министар је истакао да је дигитализација један од стратешких циљева Владе Србије и да се Србија у великој мери ослања на искуства Русије у развоју иновација и дигиталне економије.

        Изразио је наду да ће сарадња Србије и Русије на овом пољу у будућности бити још снажнија.

        „Желимо најбољу сарадњу са нашим партнерима из Русије, али и из Европске уније, у развоју наше иновационе инфраструктуре. Недавно сам био у посети технолошком парку и универзитету Сколково у Москви. То је пример на који начин и ми у Србији желимо да образујемо наше младе инжењере и од њих правимо успешне младе предузетнике“, рекао је Поповић

        Како је објаснио, Србија жели да гради економију засновану на знању, у чему иновације и IT сектор имају кључну улогу.

        „Србија има талентоване младе инжењере и научнике. Желимо да им помогнемо да развију своје иновационе стартап компаније и понуде своје производе на домаћем и међународном тржишту. Русију видимо као партнера и као важно тржиште у том послу. Такође, желимо да привучемо што више руских високотехнолошких компанија у Србију и спремни смо да им обезбедимо најбоље могуће услове да овде започну своје пословање“, рекао је Поповић.

        Поповић и Орешкин посебно су истакли значај сарадње две земље у развоју „паметних градова“ и том приликом најавили да ће интензивирати сарадњу на овом пољу у будућности. 

         (саопштење кабинета Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари