Поповић: Разграничење као државну политику није утврдио ни један државни орган

ПОНОВИО ДА ЈЕ КиМ СРБИЈА И НАГЛАСИО ДА МУ ТРЕБА ДАТИ НАЈВЕЋУ МОГУЋУ АУТОНОМИЈУ

* Министру спољних послова Ивици Дачићу – који га је питао зашто је члан владе ако не подржава њену политику – поручио: „Дачић се о томе ништа не пита, он се са мном није договарао када сам ушао у Владу и ја ћу о томе разговарати са председником који једини има право да одлучује о томе

_________________________________________________________________________

           МИНИСТАР за иновације и техонолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да ће о свом раду у Влади разговарати искључиво са председником Александром Вучићем, са којим се и договарао о уласку.

           Поповић је тако одговорио на критику министра спољних послова Ивице Дачића, који га је између осталог јуче упитао зашто је и даље члан Владе ако не подржава њену политику.

           "Дачић се о томе ништа не пита, он се са мном није договарао када сам ушао у Владу и ја ћу о томе разговарати са председником који једини има право да одлучује о томе", казао је Поповић за Радио телевизију Србије.

           Он је поновио да је добро што је Дачић кориговао своју изјаву да је разграничење државна политика по питању Косова.

           "То није утврдио ни један државни орган", рекао је Поповић и додао да се он залаже искључиво за поштовање Устава и преамбуле која говори да је цело Косово Србија.

            Поповић је казао и да решење за Косово треба да буде компромисно, односно да Косову треба дати "највећу аутономију која тренутно постоји у свету".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари