Поповић: Нападају ме они којима смета производња руске вакцине у Србији

«ВАРАТЕ СЕ АКО МИСЛИТЕ ДА САПЛИТАЊЕМ МЕНЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАУСТАВИТЕ ПРОЦЕС»

* «Поручујем им: ниједан ваш напад не може да наруши нашу сарадњу са Русијом, јер ту сарадњу жели народ Србије. И поручујем вам да ће Србија производити вакцину ”Спутњик Ве” на својој територији и да ће после више деценија, уз помоћ Русије, повратити свој суверенитет у производњи вакцине»

_____________________________________________________________

            ДАНАШЊИ напад једног београдског листа на мене био је очекиван. Он долази одмах након посете заменика председника руске Владе Јурија Борисова Београду и након што су руски стручњаци обишли институт Торлак и одобрили производњу руске вакцине ”Спутњик Ве” у Србији. 

           Јасно је да је једини циљ овог напада да се осујети производња руске вакцине на Торлаку и да се по, ко зна који пут, гурну клипови у точкове наше сарадње са Русијом. Срећом, народ у Србији није слеп и јасно види који се мотиви крију иза овог напада. 

           А налогодавцима овог напада поручујем: ниједан ваш напад не може да наруши нашу сарадњу са Русијом, јер ту сарадњу жели народ Србије. И поручујем вам да ће Србија производити вакцину ”Спутњик Ве” на својој територији и да ће после више деценија, уз помоћ Русије, повратити свој суверенитет у производњи вакцине.

           Варате се ако мислите да саплитањем мене можете да зауставите тај процес. 

           Нема сумње да ће овај напад приметити и наши руски партнери, али уверавам вас да ће их то само још више мотивисати да дају подршку Србији, јер смо и једни и други навикли на нападе од оних којима сметају наша сарадња и наши заједнички циљеви.

           (изјава Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари