Поповић: ЕУ развија иновације и економију знања - тим путем треба да иде и Србија

РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СЛОВАЧКЕ ЕНЕРГЕТСКЕ И ИНОВАЦИОНЕ АГЕНЦИЈЕ

        МИНИСТАР за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са представницима Словачке енергетске и иновационе агенције и том приликом поручио да постоји значајан потенцијал за унапређење сарадње две земље у области иновација. 

        Поповић је посебно истакао значај размене искустава у области примене механизма Иновационих ваучера, који Словачка већ годинама користи.

        „Словачка је већ применила овај механизам и постигла одличне резултате. Kроз овај програм држава подстиче сарадњу фирми и научних института и факултета. Циљ нам је да што већи број компанија и предузетника аплицира за Иновационе ваучере. То је начин да иновирају свој производе, а то значи бољу продају на тржишту, нова радна места и веће плате“, истакао је министар Поповић.

        Словачка улаже и значајна средства у популаризацију иновација са циљем изградње и јачања предузетничке културе у области иновација и дигиталне економије.

       „Европска унија је определила више од 30 милиона евра за програме промоције иновација међу предузетницима у Словачкој. Очигледно је да ЕУ види своју будућност у развоју иновација и економије знања. То је пут којим треба да иде и Србија“, закључио је Поповић.

         (саопштење кабинета Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари