Поповић: Ђукановић је највећи српски злотвор и према њему се морамо односити као према непријатељу

МИНИСТАР И ЛИДЕР СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ: МОРАМО ОДБРАНИТИ СРПСКИ НАРОД И ЦРКВУ У ЦРНОЈ ГОРИ

* Кад је год могао - криминални режим Мила Ђукановића је забадао нож у леђа Србији и Србима, подржавајући увек и на сваком месту наше непријатеље

* Ово је последњи тренутак да Србија предузме најенергичније мере против криминалног и злотворског подгоричког режима, јер су угрожени најдубљи интереси нашег народа, Цркве и државе на простору где живимо вековима. Нема више праштања Ђукановић, и не може за то бити више никаквог оправдања

* У случају да тај антисрпски, србомрзачки и безбожнички режим у Подгорици усвоји најављени Закон о слободи вероисповести, који значи насилно отимање храмова Српске православне цркве, Влада Србије мора да прекине све односе са Црном Гором, протера њеног амбасадора из Београда, а Мила Ђукановића и све чланове Владе Црне Горе прогласи непожељним особама у Србији

__________________________________________________________________________

         СНАЖНО подржавам велики народни скуп који ће се на Тројичин дан одржати у Подгорици испред Храма Христовог Васкрсења.

         Верујући народ и његова Српска православна црква у Црној Гори окупљају се тог дана да се успротиве отимању храмова и манастира и најави прогона српског православља из ове старе српске државе коју данима најављују безбожни главари и криминалци у Подгорици  под руководством, показало се сада, највећег злотвора српског народа Мила Ђукановића.

         Тај монтенегрински режим по последицама по српски народ и његову Цркву, али и укупно по српске интересе, показао се као достојни наследник својих историјских узора, нацистичких усташа, тих највећих крвника нашег народа.

         Не само што је признао независно Косово и тиме пљунуо на сву историју Црне Горе, саздану на косовском завету и слави Кнеза Лазара и Милоша Обилића, већ је почео да прогања српски народ из државних институција, да забрањује његово писмо, његове писце, историју и културу.

         Ни такво насиље том криминалном режиму није било довољно, већ сада најавом отимања храмова Српске православне цркве и стварања лажне цркве састављене од расколника, жели да протера и потре хиљадугодишње присуство српског православља у Црној Гори, којем припада највећи број грађана те државе, невезано за то да ли се изјашњавају као Срби или Црногорци.

         Он је насрнуо на наше највеће светиње у намери да и манастир Острог преда распопу и криминалцу Мирашу Дедеићу, да би скрнавио свете мошти Василија Острошког.

Острог није само храм у стени,

Острог су и верници - Српство

         Никада у историји нису били гори односи два братска народа и две државе и Србија према томе мора да се односи на одговарајући начин.

         Када је год могао криминални режим Мила Ђукановића је забадао нож у леђа Србији и Србима, подржавајући увек и на сваком месту наше непријатеље.

         Ово је последњи тренутак да Србија предузме најенергичније мере против криминалног и злотворског подгоричког режима, јер су угрожени најдубљи интереси нашег народа, Цркве и државе на простору где живимо вековима.

         Нема више праштања и ћутања Милу Ђукановићу, и не може за то бити више никаквог оправдања.

         Он је српски непријатељ и према њему се морамо односити као према правом непријатељу.

         У случају да тај антисрпски, србомрзачки и безбожнички режим у Подгорици усвоји најављени Закон о слободи вероисповести, који значи насилно отимање храмова Српске православне цркве, Влада Србије мора да прекине све односе са Црном Гором, протера њеног амбасадора из Београда, а Мила Ђукановића и све чланове Владе Црне Горе прогласи непожељним особама у Србији.

         Србија мора хитно да о овом насиљу над нашим народом и Црквом у Црној Гори обавести сву међународну заједницу и међународне институције, како би се до краја пред светском јавношћу оголио Ђукановићев криминални режим.

         Такође, сви ми овде у Србији морамо чврсто стати уз свој страдални народ и Цркву у Црној Гори, уз јасну поруку Милу Ђукановићу да му Срби неће допустити да уништи нашу Цркву, оскрнави Острог и затре хиљадугодишње српство Црне Горе.        

         (изјава Ненада Поповића, министра у Влади Републике Србије и председника Српске народне партије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари