Полиција извела све који су били упали у РТС, направила живи зид око зграде

АГЕНЦИЈА БЕТА: ЖАНДАРМЕРИЈА НИЈЕ ПРИМЕНИЛА СИЛУ ПРОТИВ ОКУПЉЕНИХ ИСПРЕД РТС     

         ПОЛИЦИЈА је извела све учеснике протеста, укључујући и лидере СЗС Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића, из зграде РТС, јавља извештач Танјуга с лица места.

         Неки од њих су покушали поново да уђу али им није дозвољено.

         Полиција је направила живу ограду испред РТС и не дозвољава учесницима протеста да уђу у зграду.

         Прво је у двориште РТС-а ушла једна група припадника жандармерије, а потом и у саму зграду где се налазе учесници протеста "Један од пет милиона".

         Неколико минутаа касније они су почели да изводе оне који су били у згради.

         Агенција Бета је јавила да Жандармерија није применила силу према грађанима који се налазе испред зграде који су почели да негодују.

         Један од лидера Савеза за Србију Бошко Обрадовић изјавио је нешто раније да је полиција у згради Радио телевизије Србије (РТС) испразнила све спратове јавног сервиса, али не и онај на коме се они налазе.

         "Полиција једног по једног избацује из зграде. Испразнили су све спратове, осим овог овде. Нас не смеју ваљда, јер смо народни посланици", рекао је Обрадовић.

         "Шта је проблем да пусте организаторе протеста да гостују у Дневнику три, да се чује другачије мишљење?", упитао је Обрадовић и додао да неће напустити зграду док се тај захтев не испуни.

         Поред Бошка Обрадовића у РТС-у су и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас и председник Демократске странке Зоран Лутовац.

         Бечић: Циљ да се изазове

             нестабилност у Србији

         Председник Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић изјавио је да је све очигледније да Обрадовић, Ђилас, Јеремић покушавају да изазову нереде на улицама и нестабилност у Србији.

         Он је најоштрије осудио вечерашњи упад, како је рекао, маскираних изгредника на челу са Бошком Обрадовићем у РТС, као и „дивљачко разбијање просторија и претње новинарима који су на својим радним задацима”.

         „Све је очигледније да Ђилас и Јеремић покушавају да изазову нереде на улицама и са јуришником Обрадовићем изазову нестабилност у Србији само са једним циљем и жељом да сачувају милионе које су стекли за време своје владавине”, оценио је Бечић.

         Он је позвао државне органе и тужилаштво да стану на пут онима који желе да насиљем створе нестабилност у Србији, а све у циљу да поново уништавају привреду, јавне финансије и пљачкају грађане Србије. 

   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари