Пастор: Не знам да ли се ради о Трифуновићевом шовинизму, ксенофобији или глупости

ПРЕДСЕДНИК СВМ: „КРАЈЊЕ ЈЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ШУСТЕРСКИ КАЛФ ВРАТИ У ШУСТЕРАЈ“

* Иштван ПАСТОР: Време је да се промени опозиција, то је битно за Србију. Важно је да Србија има нормалну опозицију, то је елемент парламентарне демократије, али убеђен сам да Србија заслужује бољу опозицију него што је ова данас

_______________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је да је забезекнут наступом председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића о досељавању Мађара у Србију на скупу у Београду истичући да Мађари остају на својој земљи, верни својој традицији, својим комшијама желећи да граде једну будућност која је достојна човека.

         Пастор је за РТС рекао да не зна да ли је реч о шовинизму, ксенофобији, или о глупости.

         „Мислим да је (Сергеј Трифуновић) успео да покаже своје право лице, да је крајње време да примени познато правило да се шустерски калфа врати у шустерај! Шире посматрајући, мислим да не може да повреди и понизи, ни да жигоше војвођанску мађарску заједницу. Покушавали су то већи политички 'мацани' у претходном временском периоду, нису, успели, неће успети ни он, као политички 'цверглан' (петлић)”, рекао је председник СВМ и Скупштине Војводине, јавља Бета.

         Пастор је нагласио да Сергеју Трифуновићу и другима који толико знају о прошлости као он, треба рећи да су Мађари на овај простор дошли пре 1.100 година.

         „Није их Вучић довео, али неће их отерати ни Сергеј Трифуновић. Ми остајемо на својој земљи, остајемо верни својој традицији, својим комшијама и желимо да градимо једну будућност која је достојна човека”, казао је Пастор.

         Говорећи о протестима грађана и дела опозиције, председник Скупштине Војводине истиче да је цивилизацијско, демократско право да свако буде незадовољан и да том незадовољству да глас.

         „То укључује могућност окупљања на трговима, као што је то било јуче у Београду, али мислим да они који нису задовољни, који имају намеру да сруше власт, пре свега треба да направе реда у сопственом дворишту. Време је да се промени опозиција, то је битно за Србију. Важно је да Србија има нормалну опозицију, то је елемент парламентарне демократије, али убеђен сам да Србија заслужује бољу опозицију него што је то данас”, закључио је Пастор.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари