Пајтић: Опозиција останком у Скупштини даје легитимитет Вучићевом режиму и алиби ЕУ и САД

„ПОДНЕО САМ ОСТАВКУ НА МАНДАТ ПОСЛАНИКА У ЗНАК ПОДРШКЕ СТУДЕНТИМА“

Бојан Пајтић

  • „Осетио сам да као универзитетски професор имам обавезу да то учиним. Изласком на улице моји студенти су показали интегритет, памет и непоколебљиву вољу да не признају легитимитет режима“
  • Упитан да ли ће у војвођанском парламенту формирати посланички клуб са Сашом Јанковићем, Пајтић је казао да се Саша Јанковић искристалисао као неко ко има мандат и обавезу да поведе нову опозицију „другачију и са већим потенцијалом него што је данас случај“

        БИВШИ председник и посланик Демократске стране Бојан Пајтић изјавио је да нема намеру да напусти ДС, али да је поднео оставку на мандат посланика у знак подршке студентима јер би останак у Скупштини Србије значио давање легитимитета актуелној власти.

        „Поднео сам оставку на мандат посланика у знак подршке студентима. Осетио сам да као универзитетски професор имам обавезу да то учиним. Изласком на улице моји студенти су показали интегритет, памет и непоколебљиву вољу да не признају легитимитет режима“, рекао је Пајтић за дневни лист Данас.

        Пајтић је казао да су протести грађана Србије „крик српске младости“ која, како је рекао, „не жели да се удави у блату лажи, крађе изборне воље, корупције и безнађа“.

        „Већином опозиционих политичара (премијер и лидер СНС Александар) Вучић често манипулише. Медије је углавном 'дресирао', али му је народ непознаница. И зато се плаши“, рекао је Пајтић, који је професор на Правном факултету Новосадског универзитета.

        Истакао је да су људи који протестују слободни људи, које „нико није довезао на протест, већ су на њега дошли својевољно“.

        Пајтић је навео да опозиција останком у Скупштини даје легитимитет владајућем режиму Александра Вучића и алиби политичарима из ЕУ, САД и других земља.

        „Они знају да се у Србији живи у диктатури, али, ако опозиција седи у парламенту значи, има парламентаризма, има дијалога, има легитимитета, има контроле и поделе власти“, рекао је Пајтић и додао да би бојкот опозиције био вест важнија од тога да се „неки посланик опозиције посвађао са госпођом (Мајом) Гојковић или Маријаном Ристичевићем“.

        Упитан да ли ће у војвођанском парламенту формирати посланички клуб са Сашом Јанковићем, Пајтић је казао да се Саша Јанковић искристалисао као неко ко има мандат и обавезу да поведе нову опозицију „другачију и са већим потенцијалом него што је данас случај“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари