Брнабић пословно сарађивала са људима из најближег окружења Синише Малог

ПОСТАЛА ЈЕ ПОЗНАТА КАДА ЈЕ БОЈАН ПАЈТИЋ УДАРИО НА ВУЧИЋЕВОГ КУМА НИКОЛУ ПЕТРОВИЋА

         ПО ЗАВРШЕТКУ студија у Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији, Ана Брнабић је радила за различите америчке консултантске фирме у Србији на пројектима финансираним од Америчке агенције за међународни развој (USAID).

        Од 2011. године ради у фирми „Continental Wind Serbia“, а у јануару 2013. постаје директорка ове компаније. Била је и потпредседница Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) од 2013. године, да би у априлу 2016. постала председница управног одбора.

        Брнабић је широј јавности постала позната када се нашла у средишту афере „прислушкивање“ у вези са компанијом „Continental Wind Serbia“ у којој је била заступник. Након што је председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић оптужио Николу Петровића, кума премијера Србије и директора „Електромреже Србије“, да је тражио мито од ове фирме, Брнабић је са Петровићем одржала конференцију на којој су демантоване ове оптужбе.

        Именована је за министра државне управе и локалне самоуправе Србије августа 2016. године.

        КРИК је открио да је, пре него што је ступила на ову функцију, пословно сарађивала са људима из најближег окружења градоначелника Београда Синише Малог.

        Након више од месец дана одлагања интервјуа, министарка Ана Брнабић је на питања КРИК-а одговорила у писаној форми.

        Написала је: „Сматрам да је транспарентност један од најважнијих принципа у обављању јавног посла и годинама уназад се за то залажем“.  

        Независне новине
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари