ВУЧИНИЋ: „Живео отпор, живела побуна“

ОРГАНИЗАТОРИ ПОДГОРИЧКОГ „ГРАЂАНСКОГ ПРОТЕСТА“

ЗА 31. МАЈ НАЈАВИЛИ НОВО ОКУПЉАЊЕ

  • Лидер радника никшичке Жељезаре Јанко Вучинић пред 7.000 окупљених рекао и ово: „Мило Ђукановић највећи молер међу свим молерима који су нас фарбали. Он нас је највише фарбао. Он је молер звани бритва, дон Мило, самозвани отац нације који је почео да кречи историју црногорског народа”

          ГРАЂАНСКИ протести ће трајати док Црна Гора не буде слободна и до коначног циља - нема престанка, поручио је испред зграде Владе грађанима окупљеним на петом протесту организованом због лошег социо-економског положаја први човек никшићких жељезараца Јанко Вучинић.

          Пред око седам хиљада грађана, колико их је било према незваничним полицијским процјенама, Вучинић је узвикивао „живео отпор, живела побуна” и „доље режим, доље Влада”.

          Полиција је званично саопштила да је „стубове система” са организаторима - Унијом слободних синдиката, МАНС-ом и Студентском унијом, обишло 2,5 хиљада грађана. Организатори сматрају да их је било више него на прошлом протесту, када су проценили да их је било око 10.000.

          Ново окупљање је најављено за идући четвртак.

          Вучинић је казао да шест година од проглашења независне Црне Гора грађани немају разлога за славље „зато што несмо припадници касте која је на власти, њени поданици, миљеници, шпијуни”.

Јанко Вучинић

          „Обећали су просперит и државу социјалне правде, а имамо суморну слику зато што је нису сликали мајстори, него су је фарбали ови молери из Владе, бивши и садашњи министри. Они су нас фарбали сивом бојом свих шест година. За њих су направили палату, а за нас сиви дом. Ми ћемо насликати праву Црну Гору, али прво - доле молери”, казао је Вучинић. Он је додадао да је „Лукшић запретио измученим радницима Жељезаре да ко му год опструира садашњег власника да ће га он, бритвица, сасећи у корену”.

          „А ја му кажем: ако ко покуша било којег жељезарца сад да остави без радног места и без коре хлеба, обиће му се о главу”, опоменуо је он.

          Шефа ДПС-а Мила Ђукановића Вучинић је назвао највећим молером међу свим молерима, „оним који нас је највише фарбао, молер звани бритва, дон Мило, самозвани отац нације који је почео да кречи историју црногорског народа”.

          „Наредио је послушницима и шпијунима да никога не одбију ко тражи помоћ од њих, а јадни су ти људи који траже помоћ од диктатора. Има места у спушком затвору, доста неокречених фасада и зидова, нека молери иду у Спуж и фарбају зидове, време је за нову слободну Црну Гору”, рекао је он и поручио „победићемо”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари