Ухватили крадљивце пршута, па их тукли у подруму сушаре

У ЦРНОЈ ГОРИ ВЕЋ ДОШЛО ДО УЗИМАЊА ПРАВДЕ У СВОЈЕ РУКЕ

  • Кад су схватили да им неко константно краде пршуте а да од државе и полиције нема вајде, па избројали - да им већ фали најмање 500, власници сушаре за пршуте у Очинићима недалеко од Цетиња- Илија Паовић (45), његов син Кићо (18) - одлучили су да лоповима поставе заседу
  • Ухватили су на делу двојицу Цетињана, Драгана Дрецуна (22) и Мила Иванишевића (26) који су их са њиховим радником ојадили за 30.000 евра. Ухватили па везали и тукли у подруму сушаре
  • Паовићи и пријатељ, који име је помагао, зарадили су кривичну пријаву за „мучење”, док су Дрецун, Иванишевић и радник сушаре Авдул Сакмарк (37), са Косова, осумњичени за тешку крађу

          ЦРНА Гора има и своју варијанту „Дивљег запада“. Бар у домену: ако неће власт да нас заштити - узимамо правду сами у своје руке. Засад, додуше, без пиштоља.

          Управо то су учинили власници сушаре за пршуте - у Очинићима недалеко од Цетиња. Кад су схватили да им неко константно краде пршуте а да од државе и полиције нема вајде, па избројали - да им већ фали најмање 500, власници сушаре у Очинићима - Илија Паовић (45), његов син Кићо (18) - одлучили су да лоповима поставе заседу.

          У томе им је помогао и пријатељ Драган Булатовић (56). Њих тројица су у ноћи између понедељка и уторка успели да заскоче лопове на делу, Али, нису их одмах предали полицији, већ су их одвели у подрум, где су их везали и тукли.

          Вероватно би тај догађај би остао неоткривен да претучени Цетињани Драган Дрецун (22) и Мило Иванишевић (26), након једносатног „третмана” у подруму „Сушаре Очинићи”, нису затражили помоћ лекара у цетињској Хитној помоћи, након чега се у случај укључила полиција.

          Паовићи и њихов пријатељ Булатовић зарадили су кривичну пријаву за „мучење”, док су Дрецун, Иванишевић и радник сушаре Авдул Сакмарк (37), са Косова, осумњичени за тешку крађу.

          Сушара у Очинићима била је у протеклих месец дана на мети лопова, а власници су брзо схватили да им нестају пршуте, само нису могли да утврде на који начин им нестаје сушено месо. Ојађени због великог губитка, Паовићи су се договорили да направе заседу како би на делу ухватили лопове, који су им за месец дана однели 500-600 пршута вредних око 30.000 евра.

          У понедељак увече Цетињани Дрецун и Иванишевић по устаљеној маршрути отишли су у Очиниће, где им је радник Сакмарко већ припремио 10 пршута за ношење, а потом им је месо пребацио кроз прозор. Осумњичени младићи са пршутама су отрчали до оближњег шумарка, а потом су се вратили до сушаре по нову туру.

          Ту их је дочекало непријатно изненађење - уместо пршута појавили су се власници и Булатовић, који су ухватили лопове, а потом су Дрецуна и Иванишевића повели у подрум сушаре на „чашицу разговора”.

          У подруму су, како сумња полиција, власници везали самољепљивом траком Дрецуна и Иванишевића за носећи стуб, а онда су их психофизички мучили.

          Наводно, док су везани младићи висили на стубу по њима су пљуштали ударци како би признали да су они лопови, који су се навадили на њихово месо.

          Осумњичени Паовић током мучења тражио је од Дрецуна, како верује полиција, да му у уторак до 14 сати донесе 10.000 евра, на име украдених пршута. Када је Дрецун прихватио нагодбу са Паовићем, обећао му је да ће вратити новац по договору, после чега су власник, син и њихов пријатељ одвезали Цетињане и пустили их да иду кући.

          Шесторица актера су завршила у притвору.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари