У Црној Гори се формира изборни Српски блок

КОАЛИЦИОНИ ПРОГРАМ БАЗИРАЋЕ НА ЗАШТИТИ СРПСКИХ ИНТЕРЕСА

И ОСТВАРЕЊУ ПРАВА СРБА У ЦРНОГОРСКОЈ ДРЖАВИ

Добрило Дедеић

        ПРЕДСТАВНИЦИ Српске листе (СЛ) и Народне странке (НС) постигли су потпуни споразум у вези са свим циљевима које морају да остваре на изборима 14. октобра, рекао је председник СЛ Добрило Дедеић.

        Он је, говорећи о предизборним активностима,  у изјави  Срни навео  да су делегације СЛ и НС преговарале у Подгорици око заједничког наступа на предстојећим државним изборима.

        „Очекују нас разговори о програмској платформи са свим заинтересованим политичким структурама за формирање Српског блока, не само на релацији НС-СЛ, него и са свима другима“, рекао је Дедеић.

        Он је најавио да ће се то и формално урадити на састанку средином наредне седмице коме ће присустовати сви који су изразили интересовање за Српски блок.

        „Договорићемо најмањи заједнички програмски садржалац за кампању која ће се базирати на заштити српских интереса и остварењу права Срба у црногорској држави“, прецизирао је Дедеић.

        Према његовим речима, након тога следи технички процес прикупљања потписа и предаја листе на државним изборима и локалних листи на изборима у три града.

        Дедеић је најавио да ће СЛ разговарати до краја седмице са Отаџбинском српском странком о њеном ангажману на листи Српског блока.

        „НС и СЛ су јуче имале корисне консултације и са лидером Српског народног вијећа Момчилом Вукановићем око учешћа те организације у Српском блоку“, навео је Дедеић.

        СЛ је, каже он, упозната са одлуком Демократске српске странке (ДСС) да неће у коалицију са СЛ.

        „Поштујемо ту одлуку, али и констатујемо да је ДСС у великој мери таквим ставом себе беспотребно дисквалификовала за разговоре. Уколико рационализују своје деловање и одрекну се условљавања имају своје место у Српском блоку и то ће СЛ недвосмислено поздравити“, поручио је Дедеић.

        Према његовим речима, НС, и поред начелног договора са СЛ, „има изгледе да води неоптерећујући разговор са ДСС-ом“.

        „Ми смо подржали и стимулисали председника НС Предрага Поповића да делује у том правцу“, казао је Дедеић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари