ЂУКАНОВИЋ: Србија на зачељу Балкана зато што су је водили Црногорци

ЗАДОВОЉАН ШТО ЈЕ, ИЗБОРОМ НИКОЛИЋА ЗА ПРЕДСЕДНИКА,

НА ЧЕЛО СРБИЈЕ КОНАЧНО ДОШАО АУТЕНТИЧНИ СРБИЈАНАЦ

        РАДУЈЕ ме што је, избором Томислава Николића за председника, на чело Србије коначно дошао аутентични Србијанац - изјавио је превејани србомрзац Мило Ђукановић.

        У интервјуу за најновији број недељника Време, Ђукановић је оценио да је Србија којој, судећи по потенцијалима, припада место локомотиве европских интеграција Балкана, данас на зачељу управо због тога што су је у прошлости водили Црногорци и они који су Београду покушавали да се представе „већим католицима од папе“.

        Бивши црногорски премијер и председник Демократске партије социјалиста оценио је да ће, по избору Николића за председника, односи Србије и Црне Горе „неминовно ићи узлазном путањом, чему ће председник Николић дати и лични печат“.

        „У време предизборне кампање, имао сам прилику да разговарам са председником Николићем и могу да кажем да ми је деловао веома уверљиво када је рекао да је за њега питање црногорске независности завршено - оно представља израз демократске воље грађана Црне Горе коју, како је казао, веома поштује“, рекао је Ђукановић.

        Он је навео да га у том ставу није поколебао ни недавни наступ Николића на црногорској телевизији када је председник Србије рекао да Србе и Црногорце доживљава као један народ.

        „Оно што ми се чини суштински важним је да, за разлику од осталих, након изјаве предсједника Николића, нико у Црној Гори не очекује ни вербалне, ни политичке, ни било какве врсте притисака у смислу угрожавања црногорског националног идентитета и државне независности. Другим речима, сигурни смо да више неће бити иницијатива или акција које би имале за циљ потврђивање таквог става на други начин и другим средствима“, казао је Ђукановић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари