Николић ставио до знања да Србија не пристаје на потпуну независност КиМ

ПОРУЧИО ПРИШТИНИ ДА ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНИХ ИНСТИТУЦИЈА

НА КОСОВУ НЕЋЕ БИТИ ПРЕДСЕДНИК У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

  • Србија мора имати консензус и око тога како реаговати ако дође „до неких неугодних инцидената који би показали да приштинске институције желе да спроведу своје надлежности на територији целе покрајине“ - изјавио председник Србије у Меленцима код Зрењанина

         „МИСЛИМ да Србин никада више неће бити председник у Приштини, али да ни председник привремених институција на Косову неће бити председник у Косовској Митровици”, изјавио је председник Србије Томислав Николић приликом посете Меленцима код Зрењанина.

         Жеља свих који су признали Косово јесте да независност Косова буде потпуна, а власти у Србији - нагласио је Николић - настоје да се то никада не оствари.

         „Шта је Косово, како ћемо се понашати према Косову и до које мере ћемо дозволити да привремене институције обављају власт, али и где је граница иза које Србија не може да стане?” - то је само, како је рекао, део онога око чега Србија мора постићи консензус. Посебно у односу према статусу Српске православне цркве и манастира на Косову и енклавама у којима живе Срби.

         Србија, наставио је Николић, мора имати консензус и око тога како реаговати ако дође „до неких неугодних инцидената који би показали да приштинске институције желе да спроведу своје надлежности на територији целе покрајине“.

         „Мораћемо да седнемо за сто и да покушамо да приближимо ставове”, рекао је Николић јер „стално у ваздуху постоји услов да Србија успостави добре односе са суседном државом Косово”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари