Нема Кфор толико војника колико се може отворити алтернативних праваца!

Државни секретар Оливер Ивановић о ситуацији на Јарињу

  • Ивановић – који је изјаву дао пре напада Американаца и немаца на ненаоружани народ - није искључио могућност ескалације сукоба, нагласивши да је према Лепосавићу отишло више од 300 људи из Грачанице и Косовска Митровице


      КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (ФоНет) – Државни секретар Министарства за Косово и Метохију Оливер Ивановић изјавио је ФоНету да је ситуација на административном прелазу Јариње прилично напета.

      "Доста је људи на барикадама, а са друге стране су војници Кфор опремљени за разбијање демонстрација", објаснио је Ивановић, упозоравајући на могућност нове ескалације сукоба.

      Они покушавају да преузму контролу и над алтернативним прелазима који су били једина веза са Србијом, додао је Ивановић и прецизирао да су тим правцима пролазили пешаци и мања возила, а не тешки камиони.

      Ивановић је не види било какав посебан разлог да се Кфор додатно ангажује како би се затворио алтернативни правац.

      "Затварање овог правца може условити стални сукоб са Кфор или проналажење неког новог алтернативног правца. Нема Кфор толико војника колико се може отворити алтернативних праваца", поручио је Ивановић.

      Он решење види у преговорима и то на два нивоа, у Бриселу и на локалу.

      Ивановић не искључује могућност ескалације сукоба и указује да је према Лепосавићу отишло више од 300 људи из Грачанице и Косовска Митровице.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари