МУП у више одвојених акција похапсио 56 актера коруптивних кривичних дела

ОШТЕТИЛИ БУЏЕТЕ, ПРИВРЕДНА И ФИЗИЧКА ЛИЦА ЗА 8,4 МИЛИОНА ЕВРА

        ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова Србије су претходних дана, у више одвојених акција ухапсили 56 особа због више коруптивних кривичних дела чиме су оштетили државни буџет, буџете локалних самоуправа и друга привредна и физичка лица за више од 8,4 милиона евра, саопштено је из МУП-а.

        Они су ухапшени у акцији сузбијањa финансијског криминала и корупције, које су посебно везане за злоупотребе службених положаја у државним органима.

        Акција је спроведена у сарадњи са надлежним тужилаштвима спроведене на територији Београда, Новог Сада, Панчева, Смедерева, Зајечара, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Прокупља, Пирота и Новог Пазара.

        Такође, у акцији усмереној на сузбијање сиве економије заплењено је 31.627 боксова цигарета различитих марки без акцизних маркица, вредности око 50 милиона динара.

        Међу ухапшенима су и бивше одговорно лице аеродрома „Никола Тесла“, четири полицијска службеника, бивши стечајни управник предузећа „Застава Ковачница у стечају“, као и запослени у предузећима „Железнице Србије“, „Поштанска штедионица - експозитура Вршац“, у банци „Интеза експозитура Панчево“ и „Југобанци-ЈУ банци“ АД Косовска Митровица, као и власници и одговорна лица у привредним друштвима.

        У саопштењу је наведено да је у склопу акције због сумње да су починили коруптивна кривична дела, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 40 особа.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари