Морају да плате судске таксе, а пресуде не могу да наплате

ПРОТЕСТ БИВШИХ РАДНИКА МАГНОХРОМА

Погон Магнохрома

        КРАЉЕВО, 03. новембар 2011. (ФоНет) - Педесетак бивших радника Магнохрома протестовало је испред зграде градске скупштине у Краљеву због, како тврде, спорости суда, неисплаћених зарада и судских такси, које су у обавези да плате, иако су пресуде по тужбама које су против бившег предузећа добили, практично ненаплативе.

        Од око 1.900 радника, који су 2008. године напустили Магнохром по социјалном програму, 1.300 радника тужило је предузеће због неизмирених зарада.

        Према речима заступника капитала у Магнохрому Драгомира Мајсторовића, основни дуг овог предузећа према тим радницима је око 570 милиона динара, а са таксама и судским трошковима премашује милијарду динара.

        „То је више од десет милиона евра и Магнохром нема тај новац, све и да сутра буде поново продат“, рекао је ФоНету Мајсторовић.

        Радници протестују и због спорог решавања њихових тужби против филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ) у Краљеву, чија их је правна служба 2008. године, како тврде, нетачно информисала да, будући да су добили отпремнине, немају право на новчану накнаду по основу незапослености одређени временски период, у зависности од дужине радног стажа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари