Министар Поповић у Гучи: Компромис о КиМ само у оквиру Устава Србије и резолуције 1244

ОТВАРАЈУЋИ САБОР ТРУБАЧА РЕКАО: „КОСОВО ЈЕ ОДУВЕК БИЛО, ЈЕСТЕ И БИЋЕ СРБИЈА“   

* Ненад ПОПОВИЋ: Србију и Србина нико не може боље да разуме него наша браћа Руси... У овим тешким временима, када нас притискају због нашег светог Косова, ми желимо свима њима у иностранству да одавде из Гуче пошаљемо поруку која гласи - Србија није сама, уз Србију су цео руски народ и председник Русије Владимир Путин

____________________________________________________________________________________

          „СРБИЈА је у преговорима око Косова спремна на компромис, али компромис мора бити по Уставу Србије и Резолуцији 1244, јер је Косово одувек било, јесте и биће Србија“, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

         Он је то рекао отварајући Драгачевски сабор трубача у Гучи, одакле је поручио и да ће се у Призрену опет певати "Српска се труба са Косова чује".

         Поповић је указао да Србија није у лакој ситуацији, јер је са разних страна притискају због Косова, али је подсетио да су наши преци били у још тежим ситуацијама па су увек били јунаци и чували Косово.

         "И ми ћемо се борити за Косово. Срби нису кукавице, Срби су храбар народ и ми ћемо оправдати храброст наших предака. Наравно, Србија је мудра и паметна и Србија је у овим преговорима око Косова спремна на компромис, али компромис мора бити по Уставу Србије и Резолуцији 1244. Косово је одувек било, јесте и биће Србија", подвукао је Поповић.

         Каже да српске емоције, Србију и Србина нико не може боље да разуме него "наша браћа Руси", те изразио задовољство што је данашњем отварању сабора присуствовао руски амбасадор у Србији Александар Чепурин и што ће сутра Гучу обићи портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

         "У овим тешким временима када нас притискају због нашег светог Косова, ми желимо свима њима у иностранству да одавде из Гуче пошаљемо поруку која гласи - Србија није сама, уз Србију су цео руски народ и председник Русије Владимир Путин", нагласио је Поповић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари