Лончар: Oни који су примили вакцину, а шире панику - у озбиљним државама били би кажњени

ЗА НЕДАВНУ ЖУРКУ ВИШЕ ХИЉАДА СТУДЕНАТА У БЕОГРАДУ РЕКАО ДА ЈЕ БИЛА „ТРЕНУТАК ОПУШТАЊА“

* Имунолог Срђа ЈАНКОВИЋ: Нико не критикује људе који имају дилеме и страхове када је реч о вакцинацији, већ идеолошке противнике имунизације и науке

* Председник Студентског парламента Медицинског факултета у Београду Милош ЂУРИЋ: У првом кругу је вакцинисано више од 50 одсто студената медицине

_________________________________________________

       МИНИСТАР здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да они који су примили вакцину против вируса корона, а шире панику да нико не треба да се вакцинише у озбиљним државама треба да буду најстроже кажњени.

       „На нама је да не дамо превелики значај онима који су се најуредније вакцинисали, а шире панику да не треба неко да буде вакцинисан. Е, то је брука и срамота и у озбиљној држави треба да се најстроже казне", оценио је Лончар.

       Лончар је, поводом недавне журке више хиљада студената у Београду, рекао да је то био тренутак опуштања и да су и они свесни да је то била грешка у условима вируса корона.

       Он је, после састанка са представницима студената Београдског универзитета, оценио да су студенти изузетно озбиљни и да је важно то што не заговарају став да неко не треба да се вакцинише.

       Имунолог Срђа Јанковић рекао је да нико не критикује људе који имају дилеме и страхове када је реч о вакцинацији, већ идеолошке противнике имунизације и науке.

       Јанковић је навео да је са студентима разговарано о значају вакцинације и указао да су све вакцине против вируса корона добре.

       Председник Студентског парламента Медицинског факултета у Београду Милош Ђурић рекао је да је у првом кругу вакцинисано више од 50 одсто студената медицине, не рачунајући оне који су се пријавили посредством е-Управе, те додао да ускоро почиње други круг.

       Он је, уз напомену да нема поуздане податке о вакцинисању студената, рекао да се на Универзитету у Београду вакцинисало око 7.000 или 8.000 особа.

       Премијер Србија Ана Брнабић недавно је изјавила да је најмање једна особа од оних које је полиција тада привела због ширења лажи о вакцинацији примила вакцину против вируса корона.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари