Љајић: Односи Турске с Косовом и Албанијом нису онакви какви су били пре неколико година

ЗАХЛАДНЕЛИ СУ ЈЕР И У ТИРАНИ И У ПРИШТИНИ ИМА ГУЛЕНИСТА НА ВАЖНИМ ПОЛОЖАЈИМА

Расим Љајић

        МИНИСТАР трговине Србије, Расим Љајић изјавио је данас да не зна да ли су председници Србије и Турске, Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган током Ердоганове посете Србији разговарали и о Косову.

        „Односи Турске с Косовом и Албанијом нису онакви какви су били пре неколико година. Та се ситуација драматично променила од покушаја државног удара у Турској” 15. јула прошле године, рекао је Љајић за Радио-телевизију Војводине.

        Љајић је рекао да је Вучић „урадио велику ствар” јер је „међу првима јавно о томе говорио и што је исто вече позвао Ердогана и дао му подршку”.

        „С друге стране, и у Албанији и на Косову има структура следбеника Фетулаха Гулена (кога Турска оптужује да је био организатор покушаја пуча), који су на важним позицијама... Неки од следбеника су на важним позицијама и на Косову и у Албанији. Ја не знам колико је то тачно, преносим само оно што чујем, оно што мени Турци пренесу. И да на више захтева упућених Тирани и Приштини, ништа није предузето. Ту постоји захлађење у односима”, рекао је Љајић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари