Кроз руке Шиптара - браће Барјактари - пролазе и Трампове одлуке које се тичу Србије

РОЂЕНИ СУ У ПРИШТИНИ, ЕМИГРИРАЛИ СА 20 ГОДИНА, А ПОЗИЦИЈЕ ЗАУЗЕЛИ ПОД ОБАМОМ

У САД  су Или (лево) и Илбер Барјактари

 • Или (Иљија) Барјактари је човек од поверења Херберта Макмастера, помоћника председника САД  за националну безбедност. Његов брат Илбер је директор за политику одбране у Савету за националну безбедност
 • ФАКТИ: Ивица ДАЧИЋ признао да је био затечен када му се Макмастеров Барјактари представио и открио да је из Приштине. Ово упућује на закључак да наша дипломатија и шпијунажа у Вашингтону слабо раде

          ШЕФ српске дипломатије Ивица Дачић пренео је недавно српској јавности да је био не мало „затечен” на састанку са саветником за националну безбедност САД Хербертом Рејмондом Мекмастером, у Вашингтону, када му је човек који је седео поред америчког званичника пришао, представио се и рекао да је - са Косова.

          Реч је о Иљију Барјактарију, који је тренутно десна рука Мекмастера и његов човек од поверења.

          Медији, међутим, откривају да постоји још један Барјактари, Иљбер, на не мање важној позицији у вашингтонској администрацији - директора у Савету за националну безбедност за политику одбране.

          Браћа Бајрактари, Албанци, пореклом из Приштине, радили су и у администрацији бившег америчког председника Барака Обаме, а и сада имају значајне улоге у Вашингтону.

          Они су својевремено емигрирали у САД као 20-годишњаци и у почетку су им пријатељи и познаници помогли да нађу послове и аплицирају за америчке универзитете, пише портал Медиум.ком.

          Временом, постали су амерички држављани и добили прилику за озбиљнији ангажман.

          Тако Иљи и Иљбер Барјактари данас свакодневно информишу своје шефове о спољнополитичким питањима и акцијама повезивања одељења Беле куће, обавештајне заједнице и других институција.

          „Они су се определили да помогну обликовању улоге Америке у свету кроз одбрамбену и спољну политику, никад нисам чуо за причу о двојици браће који играју тако важну улогу иза сцене у Пентагону”, рекао је 2016. године Карл Вуг, некадашњи саветник министра одбране, задужен за стратешке комуникације, а сада запослен у Националном Савету за безбедност.

Eво их са Тачијем и Пенсом

          Иљија Бајрактарија званичници Беле куће описују као „чувара капије” за саветника за националну безбедност, јер има увид и одобрава све захтеве и податке који Мекмастеру стижу.

          С друге стране, Иљбер је високопозиционирани директор у Савету за националну безбедност за политику одбране.

          Браћа Барјактари се помињу и у домаћој јавности.

          О њима је писао портал Република. рс, који их ласкаво назива „главним кројачима међународне и безбедносне политике САД”, откад их је на челне позиције при министарству одбране Америке довео саветник за националну безбедност Херберт Рејмонд Мекмастер.

          Тај портал наводи да су се браћа „винула у звезде” у време администрације бившег председника Обаме, а да сада, захваљујући саветнику за националну безбедност, одређују наводно најважнија питања политике Доналда Трампа, укључујући и она везана за Балкан и Србију.

           (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

mrljavko's picture
mrljavko 23:40 05.12.2017.

 • +10
Voting is closed.

Sta da kazemo, kada smo zateceni, a i da nismo bilo bi isto. "Dakle, predajte se Srbi." "Spasa nam nema."

raikkonen1's picture
raikkonen1 23:55 05.12.2017.

 • +31
Voting is closed.

znajuci shiptare koji nivo razvoja zauzimaju u svetu kroz celu istoriju i danas, ja mogu komotno da budem shef pentagona...ajdee bre kozojebi jedni..ovaj taci cobanin..ramush takodje..sve maloumnici..a ovi bajraktarevici su ''jaki'' u picku materinu...kozojebi i nishta vishe!...a da, zaboravih, ovi imaju zadatak da svaki dan snabdevaju te grnrale kokainom..ko shto je vucic snabdevao seselja burekom.

Водканов's picture
Водканов 13:55 06.12.2017.

 • +4
Voting is closed.

Наравно да знаш шиптаре кад си један од њих Рамизе, е сад што те пут одвео на другу козију стазу па си се инфилтрирао код Срба а не код Американца сам си крив!
А иначе си глуп и неиобавештен за једног кечоглавца, шиптари не продају кокаин већ тешке дроге, хероин и опијум!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:11 06.12.2017.

 • +3
Voting is closed.

hahaha Dacic mora da je dobio infarkt kad je video Siptare a taman se spremio da Mekmasteru tuzaka Ji-a.

Марко Обилић's picture
Марко Обилић 08:18 06.12.2017.

 • +21
Voting is closed.

"БЕЛА КУЋА" ЈЕ ПОСТАЛА "ЖУТА КУЋА"
Dobro došli na "bal vampira" u satanističkom "hotelu Kalifornija". Srbija je večno mlada i naivna "Crvenkapa", koja se čudi zašto sve "bake" u Americi liče na M.O. (nije na Marka Obilića, nego na - Madlenu Olbrajt) i imaju rep, duge uši i velike zube. Srbija je hipnotisana žaba, koja se, još od "5. oktobra" , dobrovoljno "krčka" na "jedinici" i već je poluskuvana, ali joj je dosadilo da čeka i nestrpljivo traži da joj se kaže datum, kada će dobiti dozvolu da затвори сва поглавља, сруши све мостове за собом и сама uskoči u usta zmije. Šiptar radi, a poslednji Srbin se ladi - pod lipom. Što bi rekli braća Ameri - "Jer ste vi to tražili". Да се не лажемо - похрлили смо раздрагано у биоскоп, са очајничком надом у хепиенд, а дубоко у себи смо знали или смо морали знати, да "прича са западне стране" има увек тужан крај за српску публику, јер, "ко с ђаволом тикве сади..." и "само мртав Србин је добар индијанац".

Slobodanka's picture
Slobodanka 04:33 06.12.2017.

 • +21
Voting is closed.

Nacionalna bezbednost SAD je u "pouzdanim" rukama. Na svim frontovima biće nazadovanja.
Kad je prošle godine izvršen pokušaj atentata na Tajipa Erdogana u njemu je učestvovalo dosta albanskih kadrova od kojih neki baš ključni potiču sa Kosova.
http://www.alo.rs/puc-protiv-erdogana-organizovali-kosovski-albanci/61506

Hm, Amerikanci su kao nacija 1-2 veka stariji od Albanaca, mladi su i jedni i drugi pa neka se bratski ispomažu. Baš su jedno za drugo. Odlično će se slagati u smanjivanju Srbije i u eliminisanje uticaja Rusije na Balkanu.
"Čuvar kapije" za nacionalnu bezbednost SAD potiče od naroda koji je postao jedinstvena nacija tek početkom 20 veka. Kneževina Albanija osnovana je tek 1913.godine, a prvi knez nije bio Albanac nego Nemac Vilhelm od Vida (Wilhelm Friedrich Heinrich).

" Albanci nikada nisu postojali kao jedinstveni narod, već ih je narodom i nacijom učinio austrougarski dvor, ujedinio različita plemena, sačinio jedan jezik i sve to potpomogao novcem kako bi, pre svega, smanjili srpski uticaj i težnju ka oslobađanju svih srpskih zemalja od kojih se dobar deo tada nalazio pod vlašću Austrougara. Na duže staze, cilj ovog "projekta" je bio da se u ovom delu Evrope koji izlazi na Mediteran smanji i uticaj Rusije.
Bugarska istoričarka Teodora Toleva objavila je rad "Uticaj Austrougarske imperije na stvaranje albanske nacije (1896-1908)" zasnovan na proučenim dokumentima Carskog arhiva u Beču od kojh su mnogi u to vreme bili najstrože čuvana tajna.
Po bugarskoj istoričarki, memorandum o četiri sastanka koja su održana pokazuje da krajem devetnaestog veka albanska nacija još nije postojala i da će Beč učiniti konkretne napore da je izgradi, homogenizuje stanovništvo, promoviše jedinstvo između katoličkih i muslimanskih klanova, pomogne novinarstvo i obrazovanje naroda, izdavaštvo nacionalističkih publikacija, stvaranje jednog unificiranog književnog jezika...
... Četvrto poglavlje pod nazivom "Inicijative Beča pred Osmanskom imperijom ili brige jednog naroda između dve imperije" govori se o konkretnom zauzimanju austrougarskih konzula za zavađena albanska plemena pred turskim vlastima, jer ni Porta nije imala visoko mišljenje o razbojništvima i klanovima podno Prokletija...

Ceo tekst:
http://www.kurir.rs/planeta/austrija/1707115/bec-cuva-tajnu-austrougarsk...

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 08:20 06.12.2017.

 • +12
Voting is closed.

КО УМИЈЕ, ЊЕМУ ДВИЈЕ! Тако каже народна пословица. Срби су своје потенцијалне лобисте у САД занемарили, неки пут и исмејали, а кад понеком од њих понешто и пође од руке, то себи припише актуелна власт. У међувремену, понеком од Трампових поштовалаца у самој Србији, разбију и ауто, у знак опомене „да се смири“. Све до саме Трампове победе, код нас су ткз. „кафански удбаши“ сатирали и саму помисао да Клинтонка, као прва жена (тобоже одлучено је где треба!) неће постати председник САД.
Насупрот томе, Шиптари, који не само да су острашћено навијали за Клинтонку, који су и ратном зликовцу Клинтону подигли за живота велелепни споменик у сред Приштине и дали име главној улици по њему, као и такође подигли споменик и тој Клинтонки, ти Шиптари су у међувремену у ТРАМПОВОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ реинсталирали своја два човека на кључна места. А шта је Србија за то време урадила? Очигледно ништа, јер српски министар спољних послова тек током посете САД, сазнаје ко су му саговорници и ко КОД ТРАМПА данас кроји политику према Србији. Све у Слобином стилу „истина и правда ће на крају победити“, што и није чудно за Слобиног омиљеног „кадра“ са надимком „ратлук“. Није без значаја и чињеница да је Дачићева десна рука у МИП-у Вељко Одаловић, рат на Космету 1999.г. провео као начелник Косовског округа (са седиштем у Приштини) а да за то није сносио никакве „хашке“ последице после рата. Боље обавештени причају и да је томе допринело и његово ратно познанство са фамозним Американцем Картером, резидентом америчких тајних служби у Приштини.
Све у свему, паметни паметују а будале плаћају рачуне за своје глупости.

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:26 06.12.2017.

 • +11
Voting is closed.

"Dvije" su i oštrice lobiranja jer svako lobiranje podrazumeva da se ostvaruje i neki američki interes. Po pravilu američki interes ima težinu, a ostvareni dozvoljeni interes druge strane je sitniji, manji. "Težina" obavezno ide na uštrb državotvornosti tj. suvereniteta vazalne države. Hrvatska vekovima lobira preko Vatikana koji je i bitan stub NWO, ostvarilu su neke svoje ciljeve ali su i državu doveli do bankrotsva. Kosovo je uradilo slično, ali iznutra kakva je ekonomska i svaka druga perspektiva te nazovi države. Svima je jasno da kao država nemaju perspektivu zbog unutrašnjih slabosti. Sluge dobiju ponešto od gospodara, ali ne mnogo.
Ako je američka politika, pa još stardjavo Bžežinski, još za vreme života Broza napravila plan i odredila sudbinu Srba i Srbije male su šanse da bi lobiranje moglo da utiče i menja njihove glavne planove.
Uostalom pogledajte druge evropske države. Šta bi De Gol rekao da ustane i vidi današnju Francusku.

Tehnički nije teško izvesti lobiranje, ali bitno je kod kakve države se lobira. Lobiranje sve više uvlači u orbitu SAD. Kisindžer: "Biti američki neprijatelj je opasno, ali biti američki prijatelj je pogubno". Pogledajte samo Ukrajinu koja ima velika pogoršanja tek za nekoliko godina velikog prijateljstva i bratstva sa SAD.

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 18:31 06.12.2017.

 • +9
Voting is closed.

Још да додам. Према јучерашњем веб-порталу Б92, браћа Бајрактари су у САД емигрирали "из ратом разорене Приштине" баш 1999.г., држављанство САД добили 2004.г. а државни службеници постали баш 2007.г., тј. ГОДИНУ ДАНА ПРЕ ткз. "проглашења независности Косова"! Треба бити слеп код очију, па не знати који их је "погурао" да дођу на своја утицајна места.
Пардон! О овом "националистичком нападу" на "добронамерне" људе у Трамповој администрацији, још се нису огласиле Бисерко, Кандићка и Турајлићка да их узму у заштиту. Али зато Кесић у својој веома гледаној емисији "24 сата" промовише документарни филм Миле Турајлић о њеној мајци Србијанки Турајлић, који је проглашен за "најбољи документарац ове године на престижном фестивалу у Амстердаму". Треба опет бити "слеп код очију" па не видети шта нам се то дешава, и то на простору (Србија) који кобајаги, контролишемо!

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:22 06.12.2017.

 • +7
Voting is closed.

Da, Amerikancima je Kosovo bitno skoro kao 51 savezna država i oni prave i oblikuju kadrove koji su im potrebni i zbog upravljanja tom državom. Tako da ne čudi da imaju nekog ko je poreklom sa Kosova.
A ovo ostalo što ste navel li to je magarčenje i zaglupljivanje naroda - sve po Alen Dalesovoj doktrini... Kako ćemo to uraditi - naći ćemo u tim zemljama sebi slične.... Čim država dozvoljava Turajlićke i Zadruge jasno je da je ovo kvislinški režim. To znači da su instalirali poslušne lutke svuda na Balkanu: u Beogradu, Prištini, Skoplju, Podgorici, Sarajevu, Zagrebu, itd. Dakle već nas usisavaju odnosno suviše smo u njihovoj orbiti.
Kad će ovaj narod da progleda i počne da se ponaša otresitije te da to prekine?! Biće iznenadjenje.

Водканов's picture
Водканов 14:04 06.12.2017.

 • +6
Voting is closed.

Уопште не личе на шиптаре, вероватно се ради о Србима, јако личе на синове Томе Николића, па треба испитати Николића да ли је у младости имао романсу са неком шиптарком!

Додај коментар