КРКОБАБИЋ: Не прихватамо да се Србија одрекне Србије

ПУПС ДО ИЗБОРА ОСТАЈЕ СА ДАЧИЋЕМ И ПАЛМОМ

  • ПУПС је суверена странка, није, како се изразио, ничији привезак и ничија пратиља, а довољно је снажна да не мора да се бори за цензус
  • ПУПС још није одлучио шта ће радити после избора јер, рекао је Кркобабић члановима Главног одбора, „ви тек треба да кажете шта хоћете, а онда они треба да кажу шта хоће, па ћемо се онда ко зна са ким и ко зна како договарати“
  • Треба „стрпљиво чекати“ да се Косово врати под јурисдикцију Србије, нагласио председник ПУПС
  • Либерални капитализам обећавао је слободу, а највећа слобода коју је донео, оценио је Кркобабић, јесте да „људе лиши живота“

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) и вицепремијер Србије Јован Кркобабић изјавио је да ПУПС до краја мандата остаје у коалицији са Социјалистичком партијом Србије (СПС) и Јединственом Србијом (ЈС), али да још није одлучено са ким ће се договарати после избора.

        „Ту нема никаквих промена. Ми са СПС и ЈС имамо сасвим пристојне и добре односе и ништа нећемо да кваримо“, нагласио је Кркобабић на седници Главног одбора ПУПС.

        Он је рекао да ПУПС још није одлучио шта ће радити после избора јер, поручио је члановима Главног одбора, „ви тек треба да кажете шта хоћете, а онда они треба да кажу шта хоће, па ћемо се онда ко зна са ким и ко зна како договарати“.

        Према речима Кркобабића, ПУПС је суверена странка, није, како се изразио, ничији привезак и ничија пратиља, а довољно је снажна да не мора да се бори за цензус.

        „Сви ми заједно чинимо такву снагу да нема шансе да се може говорити о неким малим процентима. Ми идемо на победу“, подвукао је Кркобабић.

        Циљ Србије остаје да постане чланица Европске уније (ЕУ), рекао је Кркобабић, и оценио да је Србија испунила све  услове за кандидатуру.

        „Нове услове не можемо да прихватимо, нарочито услов да се Србија одрекне Србије“, поручио је Кркобабић и додао да треба „стрпљиво чекати“ да се Косово врати под јурисдикцију Србије.

        Он је напоменуо да Србија „исконски“ припада Европи већ 1.500-2.000 година, да су Срби „стари европски народ“ и да нико не може Србију да изопшти из Европе, чак и кад би хтео јер, како је рекао, „ми смо физички ту“.

        Говорећи о актуелној економској ситуацији у свету, Кркобабић је оценио да је либерални капитализам обећавао слободу, а највећа слобода коју је донео јесте да „људе лиши живота“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари