Полиција онемогућила "Протест испод председниковог прозора"

Акција у Београду патриотских организација против режимског признања Космета

* Полиција је у Улици Краља Милана опколила групу од педесет грађана и покушала да им одузме државну заставу Србије. Једног од младића полицајац је ударио у главу, али заставу нису добили

* Окупљени су тада кренули ка Теразијама и Филозофском факултету носећи транспарент "Од Св. Саве нам је завет остао да бранимо наше Косово" и скандирајући "Тадићу, Усташо", "Тадићу, одлази" и "Косово је Србија"

         ЈАКЕ полицијске снаге опремљене за разбијање демонстрација спречиле су вечерас окупљање родољубивих организација на платоу поред зграде Председништва на Андрићевом Венцу број 1. ради протеста против режимског признања тзв. незавиности Косова и Метохије. Незадовољни грађани, које је кородон полиције спречио да приђу Председништву, одговорили су протестном шетњом централним градским улицама којој се придружило више стотина грађана.

         Полиција је непосредно пред почетак забранила скуп "Протест испод председниковог прозора" који су пријавиле организације Српски народни покрет Наши, Ултра Четници, Заветници Косова и Метохије, Покрет за Србију, Комите и Сложни, а подржала Слободна Србија.

         Око 17.30, на почетку Улице Кнез Михајилове окупило се неколико десетина младих који су кренули ка Председништву. За то време полиција је растеривала грађане који су покушали да се окупе испред кабинета Бориса Тадића.

         Полиција је у Улици Краља Милана опколила групу од педесет грађана и покушала да им одузме државну заставу Србије.

         Једног од младића полицајац је ударио у главу, али заставу нису добили.

         Окупљени су тада кренули ка Теразијама носећи транспарент "Од Св. Саве нам је завет остао да бранимо наше Косово" и скандирајући "Тадићу, Усташо", "Тадићу, одлази" и "Косово је Србија".

         Шетња, којој се придружио велики број људи, наставила се Кнез Михајиловом улицом до Филозофског факултета.

         Окупљенима се на крају шетње, у име организатора, обратио Стефан Стаменовски који их је позвао на протест 17. марта - на годишњицу погрома 2004. године на Космету и најавио даље здружене активности родољубивих организација.

Информативна служба СНП Наши

Линк:

http://nasisrbija.org/2012/02/27/policija-oduzimala-srpske-zastave-demonstranti-uzvratili-sa-tadicu-ustaso/

тел. 064 12 13 931

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари