Костићева оставка стигла у сва одељења Српске академије наука и уметности

И ТИБОР ВАРАДИ МЕЂУ АКАДЕМИЦИМА КОЈИ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ НЕ ТРЕБА ПРИХВАТИ

          ОСТАВКА председника Српске академије наука и уметности академика Владимира Костића упућена је данас секретарима одељења САНУ, речено је Танјугу у Председништву Академије.

         Костић је замолио одељења да се у што краћем року изјасне у вези с понуђеном оставком. Секретари ће упознати чланове одељења са понуђеном оставком, а одељења ће се на састанцима изјаснити у вези са тим. Председник САНУ је јуче на крају Изборне скупштине најавио да ће свим одељењима понудити своју оставку на месту председника Академије.

         Управник Библиотеке САНУ академик Миро Вуксановић је у изјави Танјугу рекао да је одлука председника Костића неочекивана и да његова оставка не може бити прихваћена.

         Академик Тибор Варади каже да се искрено нада да ће оставка бити повучена, јер, како је нагласио у изјави медијима, сматра да је Костић дао велики допринос развоју Академије.

         Костић није желео ни јуче ни данас да даје изјаве медијима, али је у више наврата раније скретао пажњу на мали број чланова САНУ, као и на угроженост Одељења друштвених наука и Одељења ликовне и музичке уметности.

         Одлука академика Костића епилог је јучерашње Изборне скупштине на којој је од 26 кандидата примљено само 14, чиме је број повећан са 128 на 142 члана.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари