Јеремић открио функционерима Народне странке да би волео да буде `други Коштуница“

УВЕРЕН ЈЕ ДА ЋЕ ЊЕГОВА НАРОДНА СТРАНКА БИТИ ОНО ШТО ЈЕ ПАРТИЈА МЕРКЕЛОВЕ У НЕМАЧКОЈ      

* У Панчеву им рекао да је Народна странка у исто време и прогресивна и традиционална, и домаћинска и авангардна - странка десног центра која би  у Србији, за разлику од Велике Британије или САД, морала да се залаже и за јаку социјалну државу, бесплатно школство и здравство, као и заштиту права радника

_______________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је то партија здравог и умереног десног центра, што је, како је оценио "природни избор већине грађана Србије".

       "Народна странка ће, по промени режима и успостављању демократије и владавине права у Србији бити оно што је ЦДУ у Немачкој. Тамо ЦДУ не учествује у власти само у посебним околностима, рецимо када вођство левице преузму харизматични лидери попут Вилија Бранта или Герхарда Шредера", рекао је Јеремић у Панчеву, где је разговарао са страначким руководиоцима из јужног Баната, саопштила је данас та странка.

       Уз оцену да је Народна странка у исто време и прогресивна и традиционална, и домаћинска и авангардна, Јеремић је истакао да би странка десног центра у Србији, за разлику од Велике Британије или САД, морала да се залаже и за јаку социјалну државу, бесплатно школство и здравство, као и заштиту права радника.

       "Наша политика је да држава подстакне привреду тако што ће заштитити и ободрити домаће приватне предузетнике поготово породичне бизнисе, мала и средња предузећа чији је првенствени интерес ширење пословања и повећање броја запослених у земљи, а не за државни капитализам или довођење такозваних ’професионалних менаџера’ у гломазна државна предузећа која су данас легло корупције, партократије и непотизма", рекао је Јеремић.

       Он је навео да је "странка здравог десног центра" на власти у Србији од 1945. године до данас била само Демократска странка Србије и то кратко време, док се, како је навео "није изгубила у поплави користољубивих прелетача и док се њен тадашњи лидер Војислав Коштуница није одлучио за радикалан отклон од Европе, разочаран њеним инсистирањем да Србија призна самопроглашено Косово као независну државу".

       Јеремић је додао да је "пре тога, последња влада десног центра у Србији била на власти за време Краљевине", наведено је у саопштењу.

       (Бета)   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари