Јанковић: Власт Александра Вучића и СНС по Србију има ефекат урагана

ТВРДИ ДА СЕ ПРЕУВЕЛИЧАВА ОДЛАЗАК ИВОШЕВИЋА, ТЕОДОРОВИЋА И ЊЕГОВЕ СУПРУГЕ ИЗ ПСГ

         ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић изјаво је да је ПСГ напустило троје од 93 оснивача, а да је у међувремену статус оснивача добило троје нових људи.

         Јанковић је у писаној изјави за лист „Данас” од уторка рекао да су његов покрет напустили академик Душан Теодоровић и његова супруга Љиљана Мијатовић и пре неколико дана бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић.

         „Теза о 'све више истакнутих чланова који напуштају Покрет' је у најмању руку чудна. Огромна медијска пажња коју су одласци Теодоровића и Ивошевића добили, те лажи попут оне која је подметнута о наводном садржају писма Ивошевића или о дистанцирању Дуде Ивковића, јасно говоре о значају Покрета и страху власти од њега”, рекао је Јанковић.

         Он је рекао да је људима у Покрету жао због сва три одласка. “Али, ми смо слободни људи у земљи у којој је једноумље државна идеологија. Некада се међусобно нећемо у свему слагати, али никада нећемо бити ни непријатељи”, рекао је Јанковић.

         Подсетио је да је Ивошевић казао да ће наставити да подржава ПСГ, додавши да њихов лични однос није ни долазио под знак питања.

         Јанковић је казао да се Покрету намеће замерка да га чине „политички аматери”.

         „Од деведесетих (година) политику кроје и политичком сценом владају исти људи, вечни српски политички лидери. Али, пошто је крајњи исход бављења политиком тих 'професионалаца', власт Александра Вучића и (Српске) напредне странке, са ефектом урагана по српску државу, сматрамо да је наша предност то што политику видимо и водимо другачије него они”, рекао је Јанковић уз оцену да “наше време долази”.\

         Јанковић је оценио да је тај “професионализам” разлог због којег грађани не гласају, јер кад год људи гласају на врху се појаве они против којих су гласали, што је довело до тога да људи сматрају да су “сви исти”, да је глас неважан и да ништа “није могуће”.

         „Србији треба политичка искреност, а не сарадња опозиције с Вучићем по питању Устава, није сарадња са Вучићем, сарадња власти са Харадинајем, није сарадња с Харадинајем. Не, нисмо 'професионалци' да такву политику схватимо”, рекао је Јанковић и додао да позиција ПСГ није одбавицање сродних странака, него начин да се политичка сцена „ресетује”.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари