Иванић: Ове и идуће године треба решити кључне проблеме са којима се српски народ суочава

ВУЧИЋ МУ ОТКРИО ДА ЋЕ БРЗО БИТИ ГОТОВИ ПРОЈЕКТИ АУТОПУТА ПРЕМА БИЈЕЉИНИ И ВИШЕГРАДУ

* Младен ИВАНИЋ потврдио да га је Вучић информисао о покушају да се направи компромис и трајно решење за КиМ, па додао: „Мој искрени став је да међународна заједница мора учинити напор и показати ширину према Србији у покушајима да се нађе трајно решење. Србија мора изаћи из тога као земља чији су образ и интереси сачувани

__________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је, у разговору са чланом Председништва БиХ из РС Младеном Иванићем, истакао потребу јачања политичких односа и економске сарадње Србије и БиХ, у духу добросуседства и интереса како грађана Србије, тако и сва три конститутивна народа у БиХ - Срба, Бошњака и Хрвата, а нарочито српског народа у Републици Српској.

         Вучић је Иванића упознао са стањем дијалога Београда и Приштине и нагласио потребу да се постигне истински компромис, који би гарантовао трајну стабилност и економски напредак.

         Иванић је након разговора рекао:

         „Ове и идуће године треба решити кључне проблеме са којима се српски народ деценијама суочава. Позиција генерално српског народа у БиХ је право Српске на своје постојање, чврсто јачање њених институција и дејтонске позиције, а посебан изазов за Србију је дефинисање статуса КиМ, и позицију нашег народа тамо. Ми сви чврсто стојимо иза нашег народа”.

         Потврдивши да га је председник Вучић информисао о покушају да се направи компромис и трајно решење за КиМ, додао је:

         „Мој искрени став је да међународна заједница мора учинити напор и показати ширину према Србији у покушајима да се нађе трајно решење. Србија мора изаћи из тога као земља чији су образ и интереси сачувани, а кључну улогу у томе могу имати међународне институције”.

         Иванић је казао да је разговарано и о инфраструктурним пројектима, те да га је Вучић информисао да ће врло брзо бити готови пројекти аутопута према БиХ - од Кузмина према Бијељини, као и према Вишеграду.

         „Тражио сам савет од председника Вучића како је Србија успела да смањи незапосленост, обезебеди суфицит, јер су то кључне ствари са којима се суочава привреда РС. Нама треба радних места, стабилан буџет, а тако и врло позитивна искуства и сугестије”, рекао је Иванић.

         Он је истакао да је заинтересован и за добре односе БиХ и Србије.

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари