Ердоган Вучићу: Велико ми је задовољство што су српско-турски односи на највишем нивоу у историји

ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ ПОЗВАО НА ДИПЛОМАТСКИ ФОРУМ У АНТАЛИЈИ

* Турски председник у писму-честитки истакао да му је најискренија жеља да се аутопут Сарајево-Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитета, заврши у најкраћем могућем року

____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган честитао је данас председнику Србије Дан државности, истичући да су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије достигли највиши степен у историји.

        "Велико ми је задовољство што су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије, као резултат узајамних веза на свим нивоима, достигли највиши степен у својој историји. Ваш труд и руководство је несумњиво у великој мери допринело том успеху", наведено је у честитки коју је Вучићу уручио амбасадор Турске Танџу Билгич, преносећи му поздраве Ердогана.

        Турски председник је истакао да му је најискренија жеља да се аутопут Сарајево-Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитета, чији су темељ постављени током његове посете Србији 7. и 8. октобра прошле године, заврши у најкраћем могућем року.

        "ЖелEо бих да изразим задовољство што ћу ове године у оквиру треће седнице Високог савета за сарадњу имати прилику да Вас угостим у својој земљи и да Вам овом приликом пожелим добро здравље и срећу, као и просперитет и благостање пријатељском народу Србије", наводи се, између осталог, у честитки председника Ердогана, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

        Вучић је, захваљујући на писму, рекао да га радује што је са Ердоганом успоставио присан однос и блиску сарадњу, засноване на међусобном разумевању и поверењу.

        Он је нагласио да су добри српско-турски односи важни и за мир и стабилност региона.

        Амбасадор Билгич је оценио да су српско-турски односи на највишем нивоу у историји управо захваљујући двојици председника.

        Вучић и Билгич су констатовали да заједнички пројекти и економска сарадња добро напредују и изразили су очекивање да ће у будућности бити нових турских инвестиција, као и да ће две земље искористити све могућности за сарадњу.

        Амбасадор Билгич је Вучићу уручио и позив за учешће на првом Анталијском дипломатског форуму, посвећеном дипломатији у дигиталном добу, наведено је у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари