Драшковићеви опоненти ће предложити замену Преокрета - Повратком

ИНИЦИЈАТИВА ДЕСЕТ ИСКЉУЧЕНИХ ФУНКЦИОНЕРА И ЧЛАНОВА СПО

  • Објаснили су да Повратак значи враћање изворном страначком програму који подразумева снажну економију и изразито проевропско опредељење, али и заштиту државних и националних интереса демократским средствима

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Група функционера Српског покрета обнове (СПО), који су недавно тражили смену лидера странке Вука Драшковића, најавила је данас да ће ускоро предложити декларацију Повратак, уместо декларације Преокрет, „која је довела до унутарстраначких сукоба и осипања СПО“.

        Програм ће бити понуђен свим садашњим и бившим функционерима странке, члановима и симпатизерима, укључујући Драшковића, „као добронамерна иницијатива за политички опстанак странке“, наводи се у саопштењу, које је потписало десет функционера СПО са територије Београда, Бора и Неготина, који су недавно искључени из странке.

        Они истичу да Повратак значи враћање изворном страначком програму који подразумева снажну економију и изразито проевропско опредељење, али и заштиту државних и националних интереса демократским средствима.

        Скупштина Србије, извршна власт, готово све позиционе и опозиционе странке препуне су наших некадашњих функционера који су у различитим временским периодима из различитих разлога напуштали странку, истиче се у саопштењу и оцењује да се ту крије велики потенцијал и нада.

        Наша обавеза је да тим људима отворимо врата, да им пружимо руку сарадње и помирења и учинимо све да СПО у што краћем року повратимо барем део снаге јер је то потребно Србији, наводи се у саопштењу. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари