Ђурић: Приштина прави контратежу позивима вођама терористичке ОВК за Хаг

ГОРАН СТАНИШИЋ УХАПШЕН ПРЕД СЕСТРОМ И СУПРУГОМ НА ПРЕЛАЗУ ЈАРИЊЕ

          СРБИН Горан Станишић ухапшен је на административном прелазу Јариње под оптужбом за наводне ратне злочине, чиме је почела очекивана хајка на Србе на Косову и Метохији, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

         Ђурић је навео да је Станишић, према расположивим информацијама, ухапшен јуче у поподневним сатима пред супругом и сестром и одвезен за Приштину.

         "Очигледна је намера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, али и да би пред међународним институцијама и медијима поново покушали да стварају лажну слику о Србима као злочинцима", навео је Ђурић у писаној изјави.

         Станишић је често долазио на Косово и Метохију, посљедњи пут пре месец дана, и до сада није имао никаквих проблема приликом преласка административних прелаза.

         Ђурић је хапшење Станишића оценио као још један у низу примера застрашивања Срба ради довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, а нарочито севера.

         "Најоштрије осуђујемо хапшење Горана Станишића и активирање некаквих тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција и тражимо његово хитно пуштање на слободу", поручио је Ђурић.

         Он је навео да су Канцеларија за Косово и Метохију и држава обезбедили сву правну помоћ породици Станишић.

         Станишић је расељено лице са Косова и Метохије, а од 1999. године живи у селу Међулужје код Младеновца, где живи и Богдан Митровић који је, према Ђурићевим речима, симбол хапшења на основу тајних оптужница Приштине и лажних сведочења косметских Албанаца.

         Горану Станишићу, расељеном Србину из села Словиње код Липљана, који је ухапшен због наводног ратног злочина, одређено је полицијско задржавање у трајање од 48 часова, рекао је Срни његов адвокат Миро Делевић.

         "У наредних 48 часова биће одржана седница Судског већа Посебног суда на којој ће бити размотрен захтев Специјалног тужиоца да Станишићу буде одређен једномесечни притвор", навео је Делевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари