Ђурић: Да Тачијева држава нешто вреди – не би он и Харадинај трчали по пасоше у Тирану

ПОРУЧИО МУ ДА ИМА ПАСОШ СРБИЈЕ СА КОЈИМ БЕЗ ВИЗЕ МОЖЕ ДА ПУТУЈЕ У 119 ЗЕМАЉА

          ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је вечерас председнику Косова Хашиму Тачију, да му нису потребне понуђене лажне путне исправе, јер има пасош Србије и без виза може да путује у 119 земаља света.

          "Подсећам такозваног председника привремених институција АП КиМ Хашима Тачија, који ми је цинично 'понудио' иначе непостојеће држављанство јужне покрајине моје државе, да већ имам пасош Републике Србије, са којим, као и сви грађани Србије, без виза могу да путујем у 119 земаља широм света, тако да ми нису потребне понуђене лажне путне исправе", саопштио је Ђурић.

          "Када би те исправе нешто вределе, не би он, Харадинај и њихове приштинске колеге јавно вадили пасоше Републике Албаније", казао је Ђурић.

          "Добро је то што многи њихови блиски рођаци и пријатељи имају и пасоше Србије, али би требало да објасне својим сународницима на Косову и Метохији да ли је то што лажни пасош који им издају не вреди ништа последица тога што им је 'држава' лажна и непризната, па су и документа непризната, или је то последица нивоа корупције и криминала у лажној држави, због чега их чак ни њихови највећи заштитници у своје земље не пуштају без визе", закључио је Ђурић.

          Тачи је у интервју Клану Косова јуче рекао да ће Ђурићу, уколико је толико заинтересован за долазак на Косово, дати држављанство.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари