Ђилас основао сопствену партију – Странку слободе и правде

ЖЕЛИ ДА СВАКО КО НАПУНИ 70 ГОДИНА ДОБИЈА МАКАР 12.000 ДИНАРА СОЦИЈАЛНЕ ПЕНЗИЈЕ

* Драган ЂИЛАС: Косово и Метохија припадају и српском и албанском народу... Парламенти обе земље треба да усвоје декларације о помирењу, а обе полиције треба да потпишу споразум о сарадњи и крену у борбу против криминала на Косову. Помирење два народа је решење, а не територијално разграничење

___________________________________________________________________________

           СТРАНКА слободе и правде основана је данас у Београду, а за њеног лидера изабран је један од оснивача опозиционог Савеза за Србију и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас.

           Како је одлучено на оснивачкој скупштини, потпредседници странке су самостална посланица Мариника Тепић, Дејан Булатовић и Борко Стефановић који ће бити и заменик председника.

           У председништву странке је и председник општине Стари град Марко Бастаћ.

           Ђилас је новинарима после изборне скупштине рекао да ће у фокусу странке бити економски развој и образовање, а да ће се по питању решења косовског проблема залагати за декларацију о помирењу коју ће усвојити две скупштине и за споразум српске и косовске полиције о сарадњи како би се спречио криминал на Косову.

           Он је рекао да Србија од те странке очекује да се заборави на партијске интересе и да се ставе државни и национални интереси испред свега и додао да је потребно мењати систем, а не само власт.

           Према његовим речима, у њиховој страначкој платформи налазе се основна решења за десет области и њихов фокус биће на економском развоју и образовању, као и на томе да људи више не одлазе из земље.

           Ђилас је рекао да Србија и српски народ треба да буду део породице европских народа и да ће се његова странка трудити да омогуће грађанима Србије исти ниво квалитета живота као земљама ЕУ.

           Он је рекао да та странка "не бежи од ниједног проблема и да Косово и Метохија припадају и српском и албанском народу и да власти у Београду и Приштини хране једна другу".

           Додао је да парламенти обе земље треба да усвоје декларације о помирењу, као и да би обе полиције требало да потпишу споразум о сарадњи и крену у борбу против криминала на Косову.

           "Помирење два народа је решење, а не територијално разграничење", рекао је Ђилас и додао да је потребно да се омогући слобода кретања, економска сарадња, као и сарадња у здравству, образовању, култури, спорту и борби против криминала.

           Ђилас је казао да су неки од планова ССП-а и доношење Закона о ратним ветеранима, као и то да свака особа старија од 70 година која нема приходе добија социјалну пензију од 12.000 динара.

           Он је, говорећи о данашњем скупу "Будућност Србије" председника Србије Александра Вучића, казао да је Вучић "прошлост Србије, а не њена будућност".

           Потпредседник ССП-а Дејан Булатовић казао је да ће та странка тражити одговорност за све што је актуелна власт радила и уништила у Београду и Србији.

           Он је казао да ће то бити тешко урадити, али да ће они такође кренути у "еколошку обнову земље".

           Потпредседник те странке Борко Стефановић казао је да је данас "израсло ново дрво слободе" и додао да ће показати да је човек у центру политике ССП-а.

           "Неће Србија бити боља док сваком нашем човеку не буде боље", рекао је Стефановић.

           Он је казао и да Србија данас има "нову кућу слободе и правде".

           "Дрхтите тирани, када знате да се ствара нова снага", рекао је Стефановић и додао да ће "окови падати брже".

           Странка слободе и правде настала је пререгистрацијом Зелене еколошке партије Зелени на чијем је челу био потпредседник садашње Странке слободе и правде Дејан Булатовић.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари