ДАЧИЋ: СНС ради на томе да буде могућа једино коалиција напредњака и ДС

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ПОТВРДИО ДА ЈЕ ДРАГАНУ ЈОЧИЋУ

ПОЈАЧАНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ЗБОГ ХАПШЕЊА ЛУКЕ БОЈОВИЋА

Ивица Дачић

  • Ивица Дачић је рекао да је заменик председника СНС Александар Вучић у једном интервјуу навео да та странка „неће да сарађује са ДС и СПС“ и у питао - са ким напредњаци хоће да сарађују
  • Ствара се ситуација да СНС не може ни са ким. Они не могу са радикалима, не могу са Чедом, не могу са Динкићем, не могу сада ни са нама. Па са ким могу? Једино ће на крају моћи са ДС, оценио је Дачић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Министар полиције Ивица Дачић потврдио је данас да је бившем министру унутрашњих послова Драгану Јочићу појачано полицијско обезбеђење због хапшења Луке Бојовића у Шпанији.

        Дачић је рекао новинарима, у Палати Србија, да је појачано обезбеђење само Јочићу, а да остали фунционери имају „свој систем обезбеђења који се с времена на време појачава или смањује, зависно од безбедносне процене“.

        „После хапшења ове криминалне групе подигнут је ниво безбедности када је реч о функционерима који имају било какве везе са процесуирањем тих криминалних група, укључујући и бившег министра унутрашњих послова Јочића, имајући у виду да је он спомињан у неким интервјуима као један од људи који би могао да засмета том криминалном клану“, рекао је Дачић.

        Он је рекао да су у питању превентивни разлози и да није било посебних разлога за додатно полицијско обезбеðење.

        Одговарајући на питање новинара о томе докле се стигло са истрагом у случају смрти Ранка Панића, који је нападнут на скупу радикала, Дачић је, између осталог, рекао да је организатор тог скупа била Српска радикална странка, у чијим су редовима тада били функционери Српске напредна странке (СНС).

        Дачић је рекао да је у интервју заменик председника СНС Александар Вучић навео да та странка „неће да сарађује са ДС и СПС“ и питао са ким напредњаци хоће да сарађују.

        „Ствара се ситуација да СНС не може ни са ким. Они не могу са радикалима, не могу са Чедом, не могу са Динкићем, не могу сада ни са нама. Па са ким могу? Једино ће на крају моћи са ДС“, оценио је Дачић.

        Он је рекао да СНС жели да доведе до тога да коалиција са ДС постане једина могућа коалиција.

        „Као што је Слободан Милошевић имао омиљеног опозиционара, сигурно је да и актуелна власт има неког омиљеног опозиционара“, рекао је Дачић.

        На питање новинара да ли ће бити угрожена кандидатура Србије и визна либерализација, зато што су, на пример, у Немачкој држављани Србије први по броју тражилаца азила, Дачић је одговорио да кандидатура нема никакве везе са тим.

        „Кандидатура се сада везује за питање Косова. Визна либерализација у овом тренутку није угрожена, али и даље постоји велики број азиланата са нашег простора“, рекао је Дачић.

        Према његовим речима, на територији целе ЕУ претпрошле године је било 17.000 наших азиланата, а прошле године око 10.000.

        „Тај број је смањен скоро за 50 одсто, али је и даље висок“, рекао је Дачић и додао да је нарочито велики број азиланата у Немачкој, Шведској, Белгији и Луксембургу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари