Дачић: Разграничење је Вучићева идеја, али никада се није дошло до тога шта би коме припало

ТЕШКО ДА ЋЕМО СТИЋИ ДА РЕШИМО ПРОБЛЕМ ДО КРАЈА АМЕРИЧКИХ ИЗБОРА“

* „Америка је заинтересована да учествује у решавању косовског питања, али заједно са Русијом. Америка увек пита шта Русија мисли и обратно. Болтон ме питао шта мисли Русија. Лавров  ми је рекао да је касније питао и Путина, у Москви

__________________________________________________________________________

           МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће Приштина укинити таксе на робу која се увози из Србије, али тако да се не обрука.

           "Већ сам рекао да све личи на представу. Приштина ће гледати како да одреагује, да укине таксе, а да не испадне брука", рекао је Дачић за телевизију Хепи.

           Он је оценио као смешну изјаву председника Косова Хашима Тачија да је разграничење могуће само "преко њега мртвог".

           "Ово је сада већ смешно, Нушић је мало дете за њега колико ту има материјала за представе. Он је први за корекцију граница, јер жели да узме општине Прешево, Бујановац и Медвеђу", рекао је Дачић.

           Истакао је да је разграничење као идеју изнео председник Србије Александар Вучић, али да разговори никада нису дошли до тога шта би коме припало.

           Дачић је навео и да је Америка заинтересована да учествује у решавању косовског питања, али заједно са Русијом.

           "Америка увек пита шта Русија мисли и обратно. Болтон (Џон, саветник за националну безбедност) ме је питао шта мисли Русија. Лавров (Сергеј, министар спољних послова) ми је рекао да је касније питао и Путина (Владимира, председник Русије) у Москви", рекао је Дачић.

           Он је казао да се без Америке не може ништа решити, али да она тренутно има своје унутрашње проблеме.

           "Видимо да Бајден (Џо) улази у кандидатуру за председника. Бајден, Обама (Барак), Клинтон (Бил) никада нису желели да причају о овим стварима, нама више иде у користи ова администрација. Тешко да ћемо стићи да решимо проблем до краја америчких избора", казао је Дачић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари