Дачић: Нисам ни хонорарни руски шпијун, нити имам везе са америчком администрацијом

„УГРОЖАВАМ ЛИ ИЗЈАВАМА ОДНОСЕ СА ЕУ? ЈА САМ МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ, А НЕ ШЕФ ЕКСПОЗИТУРЕ ЕУ”

  • „Вучић и ја смо више пута разговарали с представницима земаља региона и скренули им пажњу колико је Косово значајно за Србију. Зато не могу да разумем да један Јапан, Јужна Кореја, Колумбија, Перу имају више разумевања за српске интересе него Црна Гора или Македонија”

         МИНИСТАР спољних послова Ивица Даћић изјавио је данас својим оштрим изјавама брани интересе Србије и да га друго не занима.

         Дачић је за Б92 рекао да он не представља ни ЕУ, ни Русију, ни САД већ Србију и њене интересе и негирао да његове рече руше односе у региону.

         “Па не рушим ја својом реториком то, него они својим одлукама. А ваљда је потребно имати чисте рачуне”, рекао је Дачић.

         Шеф дипломатије је рекао да су он и премијер Александар Вучић више пута разговарали с представницима земаља региона и скренули има пажњу колико је Косово значајно за Србију и додао да не може да разуме да “један Јапан, Јужна Кореја, Колумбија, Перу имају више разумевања за српске интересе него Црна Гора или Македонија”.

         На питање да ли својим изјавама угрожава односе с ЕУ, Дачић је рекао да је он министар спољних послова Србије, а не “шеф експозитуре ЕУ”.

         “Нисам ни хонорарни сарадник или професионално ангажован руски шпијун, нити имам било какве везе са америчком администрацијом, нико ме не занима, занима ме само Србија”, рекао је Дачић.

         Поводом изјаве бившег шефа мисије УН на Косову, Данца Сорена Јесен-Петерсена да Србија чини све како би дестабилизовала независност Косова, Дачић је рекао да Јесен-Петерсен треба да “ћути и нека гледа своја посла” док Данска не призна Гренланд и Фарска острва.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари