Дачић: Изјаве о уједињењу Албаније и Косова - главна су претња миру на Балкану и у Европи

УПОЗОРИО ЕУ И САДА ДА ЋЕ - АКО НЕ ОДРЕАГУЈУ - БИТИ „ДИРЕКТНО ОДГОВОРНЕ ЗА ПОСЛЕДИЦЕ“

Ивица Дачић

        МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић оценио је вечерас да ће ЕУ, САД и Велика Британија бити директно одговорни за последице уколико не реагују на последње изјаве албанских политичара о уједињењу Албаније, Косова и три општине на југу Србије.

        Реагујући на изјаву председника Општине Бујановац Јонуза Муслијуа да је унија Албаније и Косова „бесмислена без Прешевске долине, без Медвеђе, Бујановца и Прешева“, Дачић је казао да албански политичари постају „главна претња миру и стабилности на Балкану и Европи“.

        „Координиране изјаве ‎Раме, Тачија и Муслијуа показују да је Велика Албанија циљ свих Албанаца. Данас је Муслију томе придодао и Ниш, сутра ће и Скопље, Улцињ, Епир. Хоће ли ЕУ, САД, Велика Британија проговорити? Ако то не учине и овога пута, кад је велика Албанија стигла до Ниша, биће директно одговорни за последице“, казао је Дачић.

        Он је оценио да би Албанци „требало да добро одмеравају своје речи, јер нема на међународној сцени више њихових заштитника који су бомбардовали Србију како би Косово отели Србији“.

        „То се више никад неће поновити. Србија никог не провоцира, али се никога и не плаши. Срећом, све је ово само пусти сан. Али, искуство нас учи колико је кратак пут од снова до кошмара“, навео је министар.

        Албански премијер Еди Рама изјавио је раније да се не може искључити унија Албаније и Косова ако не буде шансе за чланство земаља Западног Балкана у ЕУ.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

PC 26's picture
PC 26 21:06 20.04.2017.

  • +4
Voting is closed.

Паметни државници јачају своју војску која ће штитити државну независност,цјеловитост и слободу , а они који нису паметни у које спада и овај министар је уништавају и послије туђина моле за помоћ показујући сву своју слабост и понизност.

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:28 20.04.2017.

  • +2
Voting is closed.

Zašto bi EU, SAD i Velika Britanija bili odgovorni za nešto što se ne dešava na njihovoj teritoriji? Ivica zapucao ni manje ni više da njih optužuje!
Čemu prebacivanje odgovornosti i bacanje prašine u oči? Zar ne treba da budu odgovorne domaće vlasti? Zašto mi uopšte biramo nekakve domaće vlasti ako one smatraju da za ništa ne treba da odgovaraju?

Zare2's picture
Zare2 04:21 22.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

Sve ce to svemocni vucko da sredi,cim promeni Ustav..

Додај коментар