Дачић: И Гана је повукла признање „Косова“ – биће још повлачења пре краја 2019.

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ТО ОЗБИЉНА ЗЕМЉА СА 30 МИЛИОНА СТАНОВНИКА – ТРИ ПУТА ВЕЋА ОД СРБИЈЕ

* Ивица ДАЧИЋ: У ноти коју смо добили пише да је одлука претходне владе Гане о признању Косова као независне државе погрешна и да је представљала кршење Хелсиншке повеље и Резолуције 1244, као и да ће они поштовати резултате дијалога

______________________________________________________________

        ГАНА  је 16. земља која је повукла признање „Косова“, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

        Дачић је за телевизију Прва рекао да је у току викенда стигла нота из Министарства спољних послова те земље, у којој се наводи да Гана повлачи признање „Косова“.

        "То је до сада највећа земља која је то учинила, има 30 милиона становника, три пута је већа од Србије. Гана је била и традиционални пријатељ Југославије", рекао је Дачић и поново најавио да ће до краја године бити још повлачења признања.

        Он је рекао да су разговори са Ганом трајали доста дуго, да се разговарало на свим нивоима, да су са представницима те земље разговарали и председник Србије, председница парламента, те он као министар спољних послова.

        "Гана је озбиљна земља и нота коју су они написали је боља него да смо је ми написали. Већ у другој реченици стоји да је Гана донела одлуку да повуче признање Косова, да сматра да је одлука претходне владе Гане о признању „Косова“ као независне државе погрешна и да је представљала кршење Хелсиншке повеље и Резолуције 1244, као и да ће они поштовати резултате дијалога", рекао је Дачић.

        Он је истакао да је Гана једна од значајних земаља Африке.

        "Подсетићу да су приштински званичници јурили њих по ходницима у УН, чак су објављивали и на Фејсбуку да су се са њима срели", рекао је Дачић.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари