Дачић: Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава – поштујте РС и права Хрвата

ОБЈАСНИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ ЗАШТО ЈЕ РС ИМАЛА ВИШЕ ПРАВА НА НЕЗАВИСНОСТ ОД КОСОВА

          МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да није успело стварање унитарне БиХ и поручио председавајућем Председништва БиХ Бакиру Изетбеговицу да је готово са тим и да треба да поштује Републику Српску.

         "Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава, поштујте Републику Српску и права Хрвата, а ми имамо интерес да живимо заједно и у миру", рекао је Дачић за Прву коментаришући то што је Изетбеговић назвао Дачића Милошевићевим учеником који неуспешно покушава да направи паралелу између Косова и Републике Српске.

         Дачић истиче да Изетбеговић воли да наступа на такав начин и да нема ништа против да свако износи своје мишљење.

         "БиХ није признала Косово, али Бакир се залаже за то. КиМ је било покрајина у бившој Југославији. Када погледате колико има проценутално Албанца у Србији у односу на Србе у БиХ, то је нeупоредиво, чак више права по основу Дејтона има Република Српска него што је некада имало Косово. Говорио сам о томе да ако се већ ишло ка признању једностраних аката у време једостраног проглашења независности Косова - онда је могла и Република Српска да прогласи отцепљење и формирање своје државе", навео је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари