Чепурин: Посета председника Вучића Русији од 18. до 20. децембра од највећег је значаја

БИЋЕ РЕЧИ И О СИТУАЦИЈИ НА БАЛКАНУ И ЕКОНОМСКИМ И ПОЛИТИЧКИМ ОДНОСИМА У СВЕТУ

 • Вучић оценио да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин разговарали су о програму предстојеће посете српског председника Москви, где ће на позив председника Владимира Путина боравити од 18. до 20. децембра, а за коју је руски дипломата рекао да је од највећег значаја за односе Србије и Русије.

          Чепурин је у разговору са председником Вучићем рекао да је та званична посета од највећег значаја за односе две земље и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње двеју земаља.

          Како је саопштила Прес служба Председника, Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

          Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама - од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету. Председник Србије ће током посете Русији имати и разговоре са многим руским званичницима и привредницима.

          Амбасадор Чепурин је председнику Вучићу уручио и писмо председнице Савета Федерације Валентине Матвијенко, која је недавно боравила у Београду, у коме се, између осталог, каже:

          „Конструктивна и надасве отворена размена мишљења по питањима од узајамног интереса потврдила је да ширење руско-српских веза у свим областима одговара националним интересима двеју земаља. Наш састанак је још једном показао обострано интересовање за развој вишесмерне и узајамно корисне сарадње између Русије и Србије, засноване на принципима братског пријатељства, поштовања и узимања у обзир интерес обе стране, и пружио прилику да зацртамо даље кораке ради интензивирања билатералних веза, укључујући и оне на међународној сцени”, наводи се у писму Матвијенкове председнику Вучићу.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 23:56 05.12.2017.

 • +6
Voting is closed.

Русољупци, јел вам Вучић и даље не одговара?
Фолира он, фолирате и ви!!!

спој's picture
спој 08:14 06.12.2017.

 • +18
Voting is closed.

Сине алкохоличара што воли водку, шта се ти бринеш за нас? Нису ти Руси криви што ти је тата алкос и баш водку цепа.

Водканов's picture
Водканов 15:46 06.12.2017.

 • +4
Voting is closed.

Брига ме за вас као што је и Русију брига!
Оно што ме занима је ваш фанатизам, сваког понаособ, до којих граница лудости може да досегне и уопште, колико сте га свесни или несвесни!

Sloba's picture
Sloba 20:42 06.12.2017.

 • +7
Voting is closed.

Kenjadij Kenjatorov, da li ti koristis toaletni papir?
Srdis, bre, u vrazju mater.

Водканов's picture
Водканов 20:53 06.12.2017.

 • +12
Voting is closed.

Ти си мој тоалет папир, кад се испразним појавиш се ти и полижеш!
И буквално, ти јеси најглупљи таригуз-коментатор овде!!!

milovan's picture
milovan 00:12 06.12.2017.

 • +22
Voting is closed.

Мало је времена остало Вучићу за заокрет.

Slobodanka's picture
Slobodanka 17:18 06.12.2017.

 • +7
Voting is closed.

Milovan - Od njega ljigavog i kmezavog neće skoro Rusi skuvati ni supu ni čorbu. To je varijanta čekanja da mu Amerikanci priprete sa odbacivanjem slično kao stare cipele pa da se onda okrene ozbiljnije ka Rusiji. Rusi ne koriste meku silu jer za to treba biti i raskalašan te potrošiti baš puno novaca i opet pitanje je da li će dati očekivani rezultat. Ne mogu u isto vreme da prave nova ulaganja, smanjuju spoljni dug, kupuju devizne rezerve, pružaju humanitarnu i drugu pomoć Siriji, itd. i još da troše značajne sume novca na ovakvu ipak ne baš sigurnu vrstu prodora. Ali znaju kako to funkcioniše te su spremni kad bude trenutak da nešto ipak urade.
Medjutim on i dalje izvršava važne zadatke kao što je amputacija KIM, itd. tako da neće "supa" skoro. Tek narod kad se osvesti i zaustavi ovo prevarantsko putovanje Srbije u EU tek onda će biti ozbiljnije saradnje sa Rusijom i ostalim slobodarskim svetom.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 01:16 06.12.2017.

 • +16
Voting is closed.

Sada je Srbija, zahvaljujući Rusiji na udobnoj poziciji i zaštićeni smo apsolutno! Nikakve potrebe nema da zebemo, a nadam se da će i konflikt na KiM biti zamrznut dok Zapadnjaci još malo ne oslabe.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:18 06.12.2017.

 • +7
Voting is closed.

malo ce da mu zavrce ruku zbog baze u Nisu. To mora biti rusko je Nis rusi cuvaju bugarima jos od San Stefana.

Baja's picture
Baja 15:21 06.12.2017.

 • +9
Voting is closed.

Da su im Bugari bili favoriti posebno u 19. veku to je nesporno, bliže su Bugari bili Bosforu pa ih razumem...

Toliko puta su se opekli o bugare da bi trebalo da im je sve jasno danas.

Špekulacije izrečene u tvom komentaru za Niš su potpuno besmislene.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 16:49 06.12.2017.

 • +9
Voting is closed.

Naravno, i Amigos to vrlo dobro zna, ali on je tu da povređuje naša osjećanja i skrnavi - narušava srpsku ideju o bratskoj Rusiji.

Додај коментар