Брнабић: Србија ће имати вакцине и са истока и са запада

У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ СРБИЈЕ НАГЛАСИЛА: ЧИНИМО СВЕ ДА ИХ ДОБИЈЕМО ШТО ПРЕ

* „Морамо да завршимо реконструкцију Клиничког центра Србије 2021. године. У првом кварталу следеће године крећемо са реконструкцијом Клиничког центра Војводине и објављујемо тендер за Клинички центар Крагујевац“

_____________________________________________________

         ДАЈЕМО све од себе да имамо вакцине за заштиту од вируса корона што пре, изјавила је вечерас премијерка Србије Ана Брнабић у Скупштини Србије и најавила завршетак реконструкције Инфективне клинике Клиничког центра Србије до априла 2021.године.

         Брнабић је током расправе о сету финансијских закона, међу којима су измјене и допуне Закона о буџетском систему, јавном дугу и завршном рачуну буџета за 2019. годину, казала да се ради на томе да Србија има вакцине произвођача и са истока и са запада.

         Она је додала да се настављају инвестиције у здравству и да јој је посебно драго што ће се сљедеће године повећати плате здравственим радницима.

         „По свим плановима, морамо да завршимо реконструкцију Клиничког центра Србије 2021. године. У првом кварталу следеће године крећемо са реконструкцијом Клиничког центра Војводине и објављујемо тендер за Клинички центар Крагујевац", најавила је предсједница Владе Србије.

         По предвиђеној динамици, завршавају се, каже, и реконструкције домова здравља у Ваљеву и Новом Саду и још неких општих болница.

         "До априла (2021.) треба да завршимо реконструкцију Инфективне клинике Клиничког центра Србије", рекла је Брнабић.

         Додала је да упркос томе што је у току борба против вируса корона радови на реконструкцији нису прекинути.

          "Следеће године треба да отворимо и најмодернију кардиоваскуларну болницу у Европи, Дедиње 2 и да у првом кварталу започнемо радове на изградњи најновије дечје болнице Тиршова 2", рекла је Брнабић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари