БЕЋКОВИЋ: Може, али кад будем још млађи и кад изборе распише - краљ!

КАО КАНДИДАТИ НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА ПОМИЊУ СЕ

ВУК JЕРЕМИЋ, ОЛИВЕР АНТИЋ, АЛИ И ПОЗНАТИ ПЕСНИК...

Коштуница и Бећковић

  • Кренуло од текста у новосадском Дневнику који је објавио да се у СНС појавила „идеја  да се Бећковић, иако има 73 године, ипак некако убеди да стане наспрам Тадића, и то као формално нестраначки кандидат. У врху СНС-а су, наиме, посегли за логиком Зорана Ђинђића из 2000. године, када је као противкандидата Слободану Милошевићу истурио Војислава Коштуницу, процењујући да он може добити гласове и демократа и националиста“

        ЈОШ није јасно ни када ће тачно бити председнички избори ни ко ће на њима бити „кандидат власти“. А нагађања су већ кренула.

        Појавиће су се, примера ради, претпоставке да ће ДС  кандидовати - Вука Јеремића. А СНС  - књижевника Матију Бећковића.

        Прво још нико нијени потврдио ни демантовао, а ово друго - јесте. Оповргао је сам Бећковић. У изјавио Новостима био је на свој препознатљиви начин више него јасан:

        - Најлепше се захваљујем на тој несебичној понуди. Још 2004. године изјавио сам да ћу се за председника Србије кандидовати када будем млађи. Сада бих могао додати да ћу то учинити када будем још млађи, под условом да избори буду расписани и, разуме се, да их распише краљ.

        А кренуло је од овог написау новосадском Дневнику:

        „Према информацијама до којих је Дневник незванично дошао, Српска напредна странка спремна је да на председничким изборима, ако дефинитивно буду расписани 13. марта, као противкандидата Борису Тадићу подржи књижевника Матију Бећковића. Иако је као лидер напредњака Томислав Николић у петак најавио да ће „он и нико други” изаћи на црту Тадићу, ради се, заправо, само о логичној поруци матичном бирачком телу, које је веома негативно реаговало на својеврстан пробни балон, пуштен у београдским медијима, да би др Оливер Антић могао бити кандидат СНС.

        Наиме, чак и оним најватренијим присталицама странке било је јасно да овај професор Правног факултета у Београду објективно не би имао никаквих шанси против лидера демократа, те је његова номинација протумачена као практично одустајање од председничке трке. Зато Николић није имао другог избора него да најави своју кандидатуру.

        Међутим, идеја је да се у међувремену Бећковић, иако има 73 године, ипак некако убеди да стане наспрам Тадића, и то као формално нестраначки кандидат. У врху СНС-а су, наиме, посегли за логиком Зорана Ђинђића из 2000. године, када је као противкандидата Слободану Милошевићу истурио Војислава Коштуницу, процењујући да он може добити гласове и демократа и националиста. По истом принципу напредњаци верују да би Бећковићева кандидатура привукла не само сигурне гласове СНС, НС и ДСС, него и „тврдог бирачког језгра” социјалиста и ПУПС-а, али и огроман број бирача Српске радикалне странке.”

        Али, Бећковић је ставио неопозиву тачку на овај напредњачки „сан изборне ноћи“... Ако га је реално и било...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари