Авиони поново лете између Београда и Техерана - оператор Иран Ер

ЉАЈИЋ: ОВО ЈЕ ШАНСА ЗА НАШ ТУРИЗАМ - СВЕ КАРТЕ РАСПРОДАТЕ ДО ЈУНА

        ПОСЛЕ готово три деценије данас је поново успостављена директна авио линија између Београда и Техерана.

        Оператер ће бити Иран Ер, а карте за се летове на овој релацији продате су до јуна.

        Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић истакао је тим поводом да је то најбољи показатељ како се Србија спрема за долазак иранских туриста.

        За то су, казао је Љајић, рађена посебна истраживања о посебним склоностима и и интересовања иранских туриста.

        Само у јануару ове године, туристи из те земље остварили су 2.305 ноћења у Србији, рекао је Љајић и истакао да су све карте на летовима Техеран-Београд продате до јуна.

        Верује да ће се број путника на тој релацији повећавати из месеца у месец.

        „Осим тога, имаћемо и конкуренцију, авио-летове приватних иранских компанија већ од овог месеца, тако да ће се број иранских туриста сасвим сигурно само повећавати. Верујемо да ће безвизни режим који имамо и директна авио линија омогућити лакшу комуникацију пословних људи Србије и Ирана, а желимо да Београд буде централно место за иранске пословне људе и инвестиције”, рекао је Љајић на конференцији за новинаре.

        Директна линија има двоструки значај, истиче Љајић и каже да она, пре свега, у значајној мери повећава туристички промет између једне и друге земље, а посебно што се у Србији очекује повећање броја иранских туриста.

        Амбасадор Ирана Хосеин Мола Абдолахи истакао је да је успостављање директне авио линије друго важно достигнуће у сарадњи две земље, након успостављања безвизног режима, у циљу олакшање међусобне комуникације, као и развоја сарадње у областима туризма, трговине, културе, науке и образовања.

        „Ова линија плод је озбиљног труда и искрене сарадње, кооперације свих званичника и релевантних институција у Техерану и Београду. Наши односи сваког дана се развијају, током протеклих шест месеци, скоро 7.000 иранских туриста посетило је Србију и то је невиђена бројка у историјату наших односа“, рекао је он.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари