Американци остају до половине 2013, неће бити повећан број Турака у Бондстилу

ГЛАВНИ АМЕРИЧКИ ОФИЦИР У КФОРУ,

ПУКОВНИК ЏЕФРИ ЛЕЈТОН

Kамп Бондстил

  • У кампу Бондстил неће бити повећања броја војника из Турске... Дужност од мене ће преузети постава из (америчке државе) Јужне Каролине рекао је он и прецизирао да је реч о 16. контингенту – нагласио је Лејтон

        УРОШЕВАЦ, - Командант снага Сједињених Америчких Држава у оквиру Кфора, пуковник Џефри Лејтон изјавио је да се амерички војници неће у 2012. години повући са Косова.

        У изјави за РТВ Тема из Урошевца, коју преноси портал Коха.нет, он је рекао да је сигурно да ће садашњи састав снага САД у оквиру Кфора бити на Косову до септембра 2012. године и да ће оне бити замењене снагама које ће на Косову бити до јуна 2013. године.

        "То је оно што ја знам сигурно", рекао је Лејтон.

        Тренутно се на Косову налази 1.477  америчких војника у саставу Кфора. Они су смештени у бази Бондстил код Урошевца и у кампу Натинг Хил, код Лепосавића.

        Упитан да ли ће садашње снаге можда заменити америчке снаге из Турске, како је то недавно спекулисано у медијима, Лејтон је одговорио одрично.

        У кампу Бондстил неће бити повећања броја војника из Турске... Дужност од мене ће преузети постава из (америчке државе) Јужне Каролине рекао је он и прецизирао да је реч о 16. контингенту – нагласио је Лејтон

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари