Оленик би да наследи Јанковића, С. Трифуновић не коментарише помињање своје кандидатуре

УВЕРЕН ЈЕ: „КОСОВО ТРЕБА ДА БУДЕ ПУНОПРАВНИ ЧЛАН СВИХ МЕЂУНАРОДНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА“

* ФАКТИ: Овај кандидат за лидера ПСГ тврди: „Ако се ништа не промени до републичких избора, бирачима ће бити везане и ноге, а онда је потпуно бесмислено учествовати у прављењу фасаде режиму Вучића да је Србија држава у којој влада минимум услова за демократске изборе“. Превиђа само „ситницу“: док год ПСГ  буде за благосиљање свега што су Американци и НАТО  Србији наметнули и отели – неће му ни најдемократски изборни услови помоћи“

__________________________________________________________________________________

           ЧЛАН Извршног одбора Покрета слободних грађана (ПСГ) Александар Оленик изјавио је да је једини кандидат за председника тог покрета, али и да има сазнања да глумац Сергеј Трифуновић планира да се кандидује за ту функцију, објавио је "Данас".

           Оленик је за тај лист рекао да је његов програм пре свега препознавање нужности смене власти председника Српске напредне странке Александра Вучића.

           Он је додао да нема дилеме да би Србија требало да тежи и учини све како би била члан ЕУ, да би Косово требало да постане пуноправни члан свих међународних организација и да би требало водити политику "са јасном свешћу о томе да је Косово фактички независна држава".

           Позвао је грађане да се одазивају грађанским протестима против насиља који се суботом одржавају у Београду и оценио да није сасвим јасно колики је уплив и утицај Савеза за Србију на том протесту.

           Оленик је казао да се залаже за бојкот избора под тренутним условима, а као један од главних разлога наводи недавно одржане изборе у Лучанима, где су бирачима, како је рекао, биле "завезане очи и запушене уши".

           "Ако се ништа не промени до републичких избора, бирачима ће бити везане и ноге, а онда је потпуно бесмислено учествовати у прављењу фасаде режиму Вучића да је Србија држава у којој влада минимум услова за демократске изборе", рекао је Оленик.

           Рок за подношење кандидатура за председника ПСГ је 18. јануар, а избори за новог председника заказани су за 26. јануар.

           Оснивач ПСГ и бивши заштитник грађана Саша Јанковић пре мање од месец дана најавио је да се повлачи из политике и даје оставку на ту функцију на којој је био од маја 2017. године.

           Трифуновић: Не желим да коментаришем

           изјаве о кандидатури за председника ПСГ

           Глумац Сергеј Трифуновић изјавио је данас да не жели да коментарише изјаву члана извршног одбора Покрета слободних грађана (ПСГ) Александра Оленика, како би он могао бити један од кандидата за новог председника ПСГ.

            "Он може да изјављује шта год хоће, али ја не желим ништа да коментаришем", рекао је Трифуновић за агенцију Бета.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари