Милов режим тврди да од Бећковића и осталих брани државотворна и национална осећања

ПОДГОРИЧКИ КОНВЕРТИТИ ТВРДЕ ДА БИ У СЛИЧНОЈ СИТУАЦИЈИ ИСТО ПОСТУПИЛА СВАКА ВЛАСТ НА СВЕТУ

* „Овај приступ, иако нам се то жели подметнути, нема никакве везе са забраном слободе мишљења, већ се једино и искључиво односи на спречавање страних држављана да у Црној Гори изазивају или подстичу нетрпељивост, вређају углед или славе насилни нестанак Црне Горе

* ФАКТИ: Влада конвертита Душка Марковића тврди и да је њена уставна и морална обавеза да од недобронамерних појединаца (Бећковића, Раковића, Мировића и Антића) штити стабилност и безбедност земље. И да би то учинила и свака друга власт на свету. Ово је, дакако, лаж. У већини земаља у свету – огромној већини – на власти нису вештачке конверттске власти па не морају да се бране од сопствених фобија и фантомских болова. А Марковићева (Ђукановићева) влада се боји и онога што српски интелектуалци могу да кажу Србима у Црној Гори. Дакле: она за „национална осећања“ признаје само „национална осећања“ конвертита који су, у поприлићном броју, србофоби српског порекла и језика

_______________________________________________________________________________

          ЦРНОГОРСКА влада саопштила је вечерас да не постоје никакви спискови непожељних особа, већ надлежни државни органи у сваком конкретном случају процењују која би лица својим деловањем могла угрозити заштићене вредности и интересе Црне Горе и њених грађана.

          Поводом медијских написа о забрани уласка у Црну Гору појединим српским интелектуалцима, Влада је у саопштењу навела да је израда безбедносних процена у вези са појединим догађајима и деловањем појединаца који би могли угрожавати националну безбедност и државне интересе Црне Горе, односно нарушавати њен углед и достојанство, стална обавеза служби безбедности.

         "Указујемо да је наша уставна и морална обавеза да од недобронамерних појединаца штитимо стабилност и безбедност земље, али и спокој свих њених грађана, укључујући и државотворна, патриотска и национална осећања највећег броја њих", наводи се у саопштењу

         У саопштењу се додаје уверење да би се на сличан начин понела и свака друга одговорна Влада, било где на свету.

         "С тим у вези, не само да разумемо већ и ценимо када председник Вучић и други српски званичници штите интересе и достојанство Републике Србије. Подвлачимо да овај приступ, иако нам се то жели подметнути, нема никакве везе са забраном слободе мишљења, већ се једино и искључиво односи на спречавање страних држављана да у Црној Гори изазивају или подстичу нетрпељивост, вређају углед или славе насилни нестанак Црне Горе", поручено је из Владе.

         Управа полиције донела је решење којим се српским интелектуалцима, међу којима је и књижевник Матија Бећковић, забрањује улазак у Црну Гору.

         "Прелазак државне границе, осим Бећковићу, ускраћен је и историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу", саопштено је листу Дан из Граничне полиције.

         Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у разговору са црногорским колегама добио потврду да је Бећковићу, Антићу, Раковићу и Мировићу забрањен улазак у Црну Гору.

        (Бета)

 

 


Слични садржаји

Коментари