Харадинај кобајаги одбио и „Тачијеву молбу“ и амерички „ултиматум“ да укине таксе

ТРАЖИ ГАРАНЦИЈЕ САД ДА ЋЕ БЕОГРАД ПРИЗНАТИ „КОСОВО“ И ДА ЋЕ ГРАНИЦЕ ОСТАТИ - САДАШЊЕ

* ФАКТИ:  Ко је спреман да поверује у бајку за одрасле да марионета не само ЦИА – попут Харадинаја – може да одбије било који ултиматум Вашингтона и да остане и жив и на функцији – нека верује. Такве игре са Американцима пролазе само ако им је потребан привид да они нешто од некога захтевају, тај одбија а они – зато што су много фини и што поштују и мале народе и њихове лидере – не могу ништа да промене. Да би ствари тако стајале, било би потребно да „Косово“ не буде америчка колониј. Дакле: Харадинај говори оно што су му из амбасаде САД наложили. Лаже Харадинај. Лаж је „Тачијева молба“. Лажан је амерички ултиматум. Да је реалан – Харадинај би само послушно махнуо репом

_________________________________________________________________________

          ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова Рамуш Харадинај није прихватио молбу косовског предсједника Хашима Тачија да, у складу са ултиматумом САД, тренутно суспендују царинске стопе на производе из централне Србије и БиХ, речено је Срни у његовом кабинету.

          Харадинај је, како се наводи, одбио да прихвати Тачијеву молбу, уз образложење да пре укидања одлуке о царинским стопама САД дају гаранције да ће дијалог Београда и Приштине бити окончан свеобухватним споразумом, уз поштовање постојећих „граничних линија Косова“.

          „Нема договора о суспензији царинских стопа", поручују из Харадинајевог кабинета, након данашњег састанка у Приштини владајуће Пан коалиције на којем је требало да буде размотрена платформа о дијалогу са Србијом.

          Харадинај је поновио да ће такса на производе који потичу из централне Србије и БиХ остати.

Најавио је да ће до краја седмице бити спремна платформа за дијалог са Београдом и изразио наду да ће је подржати и опозиционе странке.

          Дописник Срне јавља да су данашњи састанак напустили члан Демократске партије Косова Енвер Хоџај и председник странке НИСМ-а Фатмир Љимај, који је и потпредседник привремене косовске владе и један од најближих Харадинајевих сарадника.

           (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари