Џаферовић: Настави ли Додик овако – међународна заједница мора оштрије реаговати

ИЗЈАВИО ДА СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ „РАДИ НА БЛОКАДИ (ТЕ) ИНСТИТУЦИЈЕ“

Амбасадор САД у БиХ Ерик

Нелсон и Шефик Џаферовић

* Муслимански члан Председништва БиХ позвао и на кривични прогон српског члана Председништва: „Правосуђе БиХ мора радити свој посао. У неком реду потеза, мислим да су у првом реду институције земље и оне требају дати одговор“

* ФАКТИ: Да би изгледао великим и важним, Џаферовић је изјавио: „Имао сам контакте са међународном заједницом“. Ни мање ни више: са „међународном заједницом“! А најближе истини је да је имао „контакте“ са америчком „међународном“ заједницом, да је био у две-три западне амбасаде у Сарајеву и да је пред саговорницима био куражан колико и пудлица пред газдом. Ген му такав. Његови преци су стотинама година тако са обожавањем и одоздо гледали у Турке који су владали Босном...

______________________________________________________

         ЧЛАН Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да је данас Председништво разговарало о бројним темама, те да је једна од важнијих био уговор с Исламском заједницом, али да је питање потписа остављено за наредне седнице.

         Џаферовић је оценио да, упркос својих активности на седницама, српски члан Председништва Милорад Додик "очигледно и даље ради на блокади институције", те да је показао, како је рекао, и "одређене промене у понашању".

         "Неке тачке за које је јако заинтересован пристао је да не буду на дневном реду, те је рекао да је боље да не буду ту сада ако ће пропасти", рекао је Џаферовић новинарима.

         Он је нагласио да, уколико Додик настави са праксом какву је до сада примењивао, међународна заједница мора оштрије реаговати.

         „Имао сам контакте са међународном заједницом. Уколико Додик настави са овом праксом, онда ће морати доћи до њихове снажније реакције. У оваквим ситуацијама они имају мандат да помогну БиХ“, сматра Џаферовић.

         Ипак, Џаферовић истиче да би правосудне институције БиХ пре свега требале урадити свој посао.

         "Правосуђе мора радити свој посао. У неком реду потеза, мислим да су у првом реду институције земље и оне требају дати одговор", рекао је муслимански члан Председништва БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари