Бећировић позвао Инцка да прогласи закон о забрани негирања геноцида и холокауста

ПОЗВАО ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА ДА ТО УЧИНИ ДО 11. ЈУЛА ОВЕ ГОДИНЕ

* ФАКТИ: Овај муслиман би да буде лукав и вешт. Наступа као да је око „Сребренице“ све чисто, законито и неспорно. Још намерно повезује хашку конструкцију „геноцида“ са Холокаустом и говори о `негаторима` геноцида у Сребреници и Холокауста, тако као да онај ко негира Холокауст истовремено негира и „Сребреницу“. И обрнуто...

_______________________________________________________________

        ДЕНИС Бећировић (СДП БиХ), делегат из бошњачког народа, у Дому народа БиХ подсетио je делегате да је пре шест месеци од Савета министара БиХ тражио да одговори шта је до сада урађено на реализацији закона о забрани негирања геноцида и холокауста у БиХ.

        "С обзиром на то да шест месеци нисам добио никакав одговор овде из ове сале, јавно позивам Валентина Инцка, високог представника БиХ, да до 11. јула прогласи закон о забрани негирања геноцида и холокауста. Мислим да је то цивилизацијска обавеза и ЕУ и међународне заједнице. Ако је међународна заједница, на неки начин, издала Сребреницу, нема никаквог разлога да 25 година касније међународна заједница капитулира пред негаторима геноцида и холокауста. Због тога тражим да се данас у дневни ред уврсти ова тачка", рекао је Бећировић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари