У Беранама поново „Не дамо светиње!“ – Милова полиција устукнула пред народом

УЧЕСНИЦИ „АУТОМОБИЛСКЕ ЛИТИЈЕ“ СКАНДИРАЛИ И „НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ!“

        УОЧИ данашњег великог празника Светог Василија Острошког, грађани Берана и Андријевице су масовно изашли на улице, узвикујући „На дамо светиње!“ и „Не дамо свештенике!“.

        У Беранама је организована и непрегледна колона аутомобила која је кружила градским улицама, коју су неки назвали и „Аутомобилска литија“.

        Међутим, синоћ је у центру Берана замало дошло до инцидента између полиције и окупљених грађана, саопштено је на званичној фејсбук-страници Радио Берана, преносе информативни портали.

        Полиција се, наиме, упутила према окупљеним грађанима који нису устукнули, узвикујући поменуте пароле. У тренутку када се приближавала већа група грађана, полиција се повукла на своје стандардно место патролирања.

        Полиција је синоћ привела неколицину грађана.

        Како наводи Радио Беране, грађани су се одлучили на овај корак у знак подршке петорици свештеника, који су због Ђурђевданске литије привођени на саслушање, против којих су поднесене кривичне пријаве и којима је наложено да се јаве  18. маја у Основно државно тужилаштво.


        https://mitropolija.com/2020/05/12/berane-na-ivici-incidenta-policija-krenula-pa-se-povukla-pred-okupljenim-gradjanima-video/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари