Мило черупа главног банкара свог режима, а он кмечи – не би ли му ЕУ и НАТО помогли

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ ДИРЕКТНО ОПТУЖИО ЂУКАНОВИЋА И „КЛАНОВЕ БЛИСКЕ ПРВОЈ ФАМИЛИЈИ“

* Кад су кренули да му отимају Атлас банку и остало, одважио се да објави: „Они који покушавају да контролишу апсолутно све у Црној Гори и да оне који се не повинују казне, рекетирају и протерају. Међу извршиоцима су специјални тужилац и председник Привредног суда

* Кнежевића не треба жалити, не само зато што је признао: „Сигурно сам један од највећих донатора ДПС-а у задњих 25 година. Они јако добро знају о којим износима је реч. Да ли су они приказали или нису те донације - то Ђукановић најбоље зна. Што се тиче Ђукановића, имали смо обичај да претресемо важне и шкакљиве теме, често смо се сретали

* Осумњичен је за кривично дело `злоупотреба у привредном пословању подстрекавањем`, чиме је, како се сумња, буџет Црне Горе оштећен за 1,9 милиона евра. У међувремену је било ухапшено троје његових блиских сарадника, али су након жалбе адвоката пуштени из притвора

* Кнежевић за сада није означен као организатор групе која се сумњичи за прање новца, нити је тај поступак завршен. Истрагом која се односи на прање око пола милијарди евра преко једног од сервиса његове Атлас банке, обухваћене су 174 особе, а организатор те групе још се води као НН лице

* ФАКТИ: Овакви нису заслужили ништа друго него да их самеље режим којем су са обе руке помагали. Сваки Кнежевић је достојан свог Ђукановића

______________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Атлас групе Душко Кнежевић оптужио је председника Црне Горе и шефа Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића и "кланове блиске првој фамилији" да покушавају да преузму његову имовину и послове.

         Он је рекао да заправо ти кругови стоје иза налога за његово хапшење и да је у том послу главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић само оруђе у њиховим рукама.

         "Ти кругови користе специјалног тужиоца да нанесу штету Атлас Групи и Атлас банци, преузму њену имовину и профитабилне послове. Ко су ти кругови? Очито они који имају довољно моћи да специјални тужилац и делови правосуђа буду њихове играчке. Светски позната компанија за финансијске истраге и наш тим адвоката из Лондона су дошли до закључка да иза овога стоји Ђукановић и кланови блиски првој фамилији", поручио је Кнежевић Вијестима.

         На питање ко је у том клану, он је одговорио: "Они који покушавају да контролишу апсолутно све у Црној Гори и да оне који се не повинују казне, рекетирају и протерају. Међу извршиоцима су специјални тужилац и председник Привредног суда".

         Навео је и да је председник Мило Ђукановић прекинуо комуникацију са њим "после уласка Централне банке у две његове банке".

         "Сигурно сам један од највећих донатора ДПС-а у задњих 25 година. Они јако добро знају о којим износима је реч. Да ли су они приказали или нису те донације - то Ђукановић најбоље зна. Што се тиче Ђукановића, имали смо обичај да претресемо важне и шкакљиве теме, често смо се сретали", додао је Кнежевић.

         Како је додао, стално добија понуде да дође у Црну Гору и да се "пријатељски све договоре". "Мени је драго да многи из власти разумеју да су се ствари отеле контроли", навео је Кнежевић.

         На питање како коментарише захтев за расписивањем и потернице и да ли ће се одазвати позиву правосудних органа, Кнежевић каже да је разумео да се ради о "интерној потерници како би се установила његова адреса у Црној Гори".

         "Већ сам рекао да ћу доћи и радо одговорити на свако питање, али тражим да Специјално тужилаштво престане да малтретира моје запослене и повуче бесмислене оптужне предлоге против њих, да се прекине неразумно понашање привремене управе у Атлас банци и укине одлука о стечају у ИБМ-у", рекао је.

         Како је званично саопштено, Специјално државно тужилаштво Црне Горе затражило је од полиције да провери где се налази бизнисмен, власник Атлас групе Душко Кнежевић и предложило расписивање националне потернице.

         Кнежевић, који је председник Атлас групе, избегао је хапшење само неколико дана пре издавања налога Тужилаштва, када је напустио територију Србије и тренутно се налази у Лондону.

         Кнежевић има и кипарско држављанство.

         Власник Атлас банке Душко Кнежевић званично је осумњичен за кривично дело `злоупотреба у привредном пословању подстрекавањем`, чиме је, како се сумња, буџет оштећен за 1,9 милиона евра. У међувремену је било ухапшено троје његових блиских сарадника, али су након жалбе адвоката пуштени из притвора.

         Кнежевић за сада није означен као организатор групе која се сумњичи за прање новца, нити је тај поступак завршен. Истрагом која се односи на прање око пола милијарди евра преко једног од сервиса његове Атлас банке, обухваћене су 174 особе, а организатор те групе још се води као НН лице.

         У Атлас банци је у међувремену уведена принудна управа и наложена њена докапитализација, а у другој Кнежевићевој банци ИБМ је Централна банка наложила увођење стечаја.

         Кнежевић је у Црној Гори осим банака, власник и Универзитета, болничког компекса Мељине, Јадранског сајма, као и вредних некретнина на приморју.

         Послује и у Србији. Широј јавности је најпознатији по чланству у Клинтон глобал иницијативи и довођењу бившег америчког председника Била Клинтона у Црну Гору.

          Дуго година је важио за бизнисмена блиског власти, а његово име се помињало и у афери приликом приватизације Телекома.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари